7/10/2017

Arriba el gruix d'acturacions del Sirga Festival amb músics de renom com la flautista Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà

Aquest cap de setmana es donarà el tret de sortida a Flix a la setmana principal del Sirga Festival. Del 14 i fins al dia 22 de juliol aquesta població de la Ribera d'Ebre acollirà 5 concerts, 2 masterclass i 1 taller de dj's. Cal recordar que aquesta quarta edició del Sirga Festival ha servit als organitzadors per a dilatar-lo en el temps i per a ampliar-lo geogràficament. Així, el festival està realitzant concerts des del passat mes d'abril i els allargarà fins al pròxim mes de novembre, i ho fa en 12 poblacions diferents entre les quals, Nova York i París.

Pel que fa als concerts d'aquesta setmana central del festival, s'iniciaran el divendres 14 a les 20 hores a Ca Don Ventura amb Morphosis Ensemble. Un conjunt de música contemporània integrat per músics de les Terres de l'Ebre i de la resta de Catalunya. Hi actuaran Mònica Mari al cello amb música de Demian Luna. Aquest primer concert també servirà per a presentar la programació del Sirga Festival que inclou l'actuació de músics reconeguts internacionalment com la flautista Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà. Pel que fa a la resta de concerts programats són:

- 19 de Juliol, a les 22:30, a la Plaça dels Peixos. Concert amb obres electròniques i vídeo: Angel Faraldo, Edgar Barroso, Gary Berger, Helga Arias Parra, Medin Peiron, Xavier Gelabert.

- 20 de Juliol, a les 22:30, al refugi Antiaeri. Concert de música electroacústica de Ivan Ferrer-Orozco.

- 22 de Juliol, a les 19:30  hores, a  Plaça de la Música. Concert de guitarra elèctrica i percussió. Ruben Martinez Orio i Primoz Sucik.

- 22 de Juliol, a les 23:00, a la Plaça Major. Concert de la flautista italiana Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà, amb els alumnes del taller d'Interpretació musical i d'improvisació musical.

Quant a les classes magistrals, del 18 al 22 de juliol se'n realitzaran dos a l'Escola de Música:

- Masterclasses d'Interpretació musical i d'improvisació musical amb l'artista i flautista italiana Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà.

- Masterclasses d'Interpretació musical i d'improvisació musical amb "The Third Guy": Primoz Sukic (guitarra elèctrica) i Ruben Martinez Orio (percussió)

Finalment, del 20 al 22 de Juliol, a la Sala Polivalent de la Unió Social de Flix, es realitzarà el  taller de Dj's amb Juan Queija, adreçat principalment a joves però també a tota persona interessada en la música electrònica i els seus  estils. S'hi aprendrà a mesclar i punxar música Dance, Techno, House i Experimental, entre altres.

 

ENTRADES

L'entrada al concert és lliure, si bé a la sortida es podrà col·laborar amb el projecte del Sirga Festival amb un donatiu voluntari si el concert ha agradat l'espectador. És la modalitat de la taquilla invertida, és a dir, l'espectador paga al final del concert en funció del que li ha agradat l'espectacle. L'objectiu és afavorir la participació de tothom sigui quin sigui el seu poder adquisitiu i la seua situació econòmica.

El Sirga Festival és un festival internacional de música centrat en l'experimentació sonora i la nova creació musical que es desenvolupa a les Terres de l'Ebre i que propicia el diàleg entre el patrimoni històrico-cultural, el paisatge i la creació artística. Està organitzat per un col·lectiu de músics i persones de la Ribera d'Ebre que formen part de l'Associació d'Amics del Jazz de la Ribera d'Ebre i de l'Associació Cultural La Cana, encapçalats pel músic i artista sonor de Flix, Joan Bagés, i amb la col·laboració dels 8 ajuntaments implicats (Flix, Riba-roja d'Ebre, Móra d'Ebre, Ginestar, Miravet, Horta de Sant Joan, Amposta i Tortosa).