En portada

L'atleta Oxana Bonjorn, millor esportista de Móra d'Ebre 2017

El 17 de novembre va tindre lloc a La Llanterna, teatre municipal de Móra d'Ebre, la quarta edició de la Festa de l'Esport local. Du...

10.7.17

Arriba el gruix d'acturacions del Sirga Festival amb músics de renom com la flautista Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà

Aquest cap de setmana es donarà el tret de sortida a Flix a la setmana principal del Sirga Festival. Del 14 i fins al dia 22 de juliol aquesta població de la Ribera d'Ebre acollirà 5 concerts, 2 masterclass i 1 taller de dj's. Cal recordar que aquesta quarta edició del Sirga Festival ha servit als organitzadors per a dilatar-lo en el temps i per a ampliar-lo geogràficament. Així, el festival està realitzant concerts des del passat mes d'abril i els allargarà fins al pròxim mes de novembre, i ho fa en 12 poblacions diferents entre les quals, Nova York i París.

Pel que fa als concerts d'aquesta setmana central del festival, s'iniciaran el divendres 14 a les 20 hores a Ca Don Ventura amb Morphosis Ensemble. Un conjunt de música contemporània integrat per músics de les Terres de l'Ebre i de la resta de Catalunya. Hi actuaran Mònica Mari al cello amb música de Demian Luna. Aquest primer concert també servirà per a presentar la programació del Sirga Festival que inclou l'actuació de músics reconeguts internacionalment com la flautista Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà. Pel que fa a la resta de concerts programats són:

- 19 de Juliol, a les 22:30, a la Plaça dels Peixos. Concert amb obres electròniques i vídeo: Angel Faraldo, Edgar Barroso, Gary Berger, Helga Arias Parra, Medin Peiron, Xavier Gelabert.

- 20 de Juliol, a les 22:30, al refugi Antiaeri. Concert de música electroacústica de Ivan Ferrer-Orozco.

- 22 de Juliol, a les 19:30  hores, a  Plaça de la Música. Concert de guitarra elèctrica i percussió. Ruben Martinez Orio i Primoz Sucik.

- 22 de Juliol, a les 23:00, a la Plaça Major. Concert de la flautista italiana Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà, amb els alumnes del taller d'Interpretació musical i d'improvisació musical.

Quant a les classes magistrals, del 18 al 22 de juliol se'n realitzaran dos a l'Escola de Música:

- Masterclasses d'Interpretació musical i d'improvisació musical amb l'artista i flautista italiana Alessandra Rambolà i la percussionista Núria Andorrà.

- Masterclasses d'Interpretació musical i d'improvisació musical amb "The Third Guy": Primoz Sukic (guitarra elèctrica) i Ruben Martinez Orio (percussió)

Finalment, del 20 al 22 de Juliol, a la Sala Polivalent de la Unió Social de Flix, es realitzarà el  taller de Dj's amb Juan Queija, adreçat principalment a joves però també a tota persona interessada en la música electrònica i els seus  estils. S'hi aprendrà a mesclar i punxar música Dance, Techno, House i Experimental, entre altres.

 

ENTRADES

L'entrada al concert és lliure, si bé a la sortida es podrà col·laborar amb el projecte del Sirga Festival amb un donatiu voluntari si el concert ha agradat l'espectador. És la modalitat de la taquilla invertida, és a dir, l'espectador paga al final del concert en funció del que li ha agradat l'espectacle. L'objectiu és afavorir la participació de tothom sigui quin sigui el seu poder adquisitiu i la seua situació econòmica.

El Sirga Festival és un festival internacional de música centrat en l'experimentació sonora i la nova creació musical que es desenvolupa a les Terres de l'Ebre i que propicia el diàleg entre el patrimoni històrico-cultural, el paisatge i la creació artística. Està organitzat per un col·lectiu de músics i persones de la Ribera d'Ebre que formen part de l'Associació d'Amics del Jazz de la Ribera d'Ebre i de l'Associació Cultural La Cana, encapçalats pel músic i artista sonor de Flix, Joan Bagés, i amb la col·laboració dels 8 ajuntaments implicats (Flix, Riba-roja d'Ebre, Móra d'Ebre, Ginestar, Miravet, Horta de Sant Joan, Amposta i Tortosa).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.