6/20/2017

Una nova eina de l'ICGC permet confeccionar mapes a la carta de la població de Catalunya


L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha posat en marxa una nova eina al seu web que permet confeccionar mapes de població a la carta, basant-se en les dades oficials de l'Institut d'Estadística de Catalunya, i que els usuaris els insereixin en les seves pàgines web.

 
L'eina permet visualitzar la població de tot Catalunya o d'un municipi seleccionat. A més, la barra de navegació de l'esquerra permet triar el rang de dades que interessi mostrar: per gènere, per franges d'edat, segons nacionalitat o per lloc de naixement. Els canvis es visualitzen en temps real a la pantalla. També es pot canviar la paleta de color amb què es mostra la informació.
 
Amb aquestes combinacions es pot descobrir, per exemple, el municipi amb més població femenina o masculina de Catalunya, la ciutat amb més veïns joves o grans, o bé baixar al detall dels barris de les ciutats més grans per mostrar on hi viu més població nascuda a l'estranger.
 
És una aplicació gratuïta, que pot servir a qualsevol ciutadà o investigador per il·lustrar el seu estudi, i respon a l'interès de l'ICGC d'apropar a la ciutadania la informació oficial amb les possibilitats que ofereixen les noves