6/15/2017

Presentació a Móra la Nova del documental Entre Pàndols i Cavalls

Aquest dissabte a les 20.20 hores es presentarà al Casal Municipal de Móra la Nova el curtmetratge documental "Entre Pàndols i Cavalls".

El documental és una producció de cinc alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Realització d'Audiovisuals i Espectacles de l'Institut Pere Martell de Tarragona. El treball és el projecte de final de cicle dels cinc joves, entre els quals hi ha un moranovenc.

El curtmetratge tracta sobre el besavi de Roger Herédia, el padrí Jaume, que va ser abatut i se'n va perdre el rastre entre les serres de Pàndols i de Cavalls durant la Guerra Civil. Per aquest motiu en Roger, membre de la policia científica dels Mossos d'esquadra, ha promogut i creat un banc d'ADN, amb l'objectiu d'identificar i relacionar els desapareguts amb els seus familiars i poder donar-los-hi sepultura.

A més de la projecció del curtmetratge s'han programat diversos actes complementaris a partir de les 19.30 hores, com una recreació d'un lloc de reclutament de tropes durant la Guerra Civil, a càrrec de l'associació lo Riu de la Fatarella, i una xerrada sobre les fosses comunes a càrrec del President del Banc de l'ADN, Roger Herédia, i de l'historiador Josep Munté.