6/15/2017

Les comunitats pesqueres del Mar de l'Ebre i el departament d'Agricultura compromesos amb el desenvolupament local participatiu


Moment de la signatura
Moment de la signatura
El director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, i el president del Grup d'Acció Local Terres de l'Ebre (GALP Mar de l'Ebre), Eusebio Francisco Rosales, han signat aquesta tarda, a Sant Carles de la Ràpita, un conveni de col·laboració mitjançant el qual es formalitza l'atorgament d'una subvenció de 714.636,40 euros.
 
A través d'aquesta subvenció es gestionaran, per a tot el període de programació, les despeses de funcionament i animació que permetran implementar l'Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu del GALP Mar del Ebre, dissenyada mitjançant un procés participatiu pels agents del territori i aprovada el passat 28 d'octubre de 2016.
 
L'àmbit territorial del GALP Mar de l'Ebre abasta 509,8km2 amb una població de 71.185 habitants que integren els municipis pesquers de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar.
 
La Generalitat destinarà a la implementació de les operacions vinculades a l'estratègia del GALP 2.858.545,62€, amb un cofinançament del 85% del FEMP. A més, es destinaran 500.000€ a actuacions de cooperació que desenvolupin els GALP catalans prioritzant les actuacions de cooperació amb GALPs del Mediterrani Nord occidental.
 
El Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) 2014-2020 obre una oportunitat per al desenvolupament local participatiu mitjançant la creació de Grups d'Acció Locals Pesquers (GALP). Els GALP són els encarregats del disseny i el desenvolupament d'estratègies per a la gestió dels ajuts del FEMP en el seu àmbit territorial, de manera que la gestió sigui de baix a dalt, tot permetent centrar les actuacions i els recursos en les prioritats definides pel territori mateix.