6/11/2017

L'Agència Catalana del Consum lliura els premis de la 12a edició de Consumópolis, el concurs escolar sobre consum responsable

La directora de l'ACC amb els premiats
La directora de l'ACC amb els premiats

  La directora de l'Agència Catalana del Consum, Montserrat Ribera, ha lliurat els premis de la 12a edició del concurs escolar sobre consum responsable Consumópolis als grups d'alumnes que han resultat guanyadors en la fase autonòmica. L'acte ha tingut lloc a la sala d'actes del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada a Barcelona, amb l'assistència dels guanyadors i els seus professors.
 
En l'edició d'enguany, dedicada a l'ús responsable d'Internet i de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) des del punt de vista del consum, hi han participat 1.330 alumnes de centres educatius d'arreu de Catalunya, agrupats en 266 equips, una xifra que duplica els participants de l'any passat.
 
La finalitat del concurs és doble: d'una banda, es vol sensibilitzar els escolars catalans de la importància que les seves decisions de consum siguin conscients, crítiques, solidàries i responsables i, d'altra banda, es pretén fomentar la participació dels centres educatius en activitats vinculades a l'educació en consum.
 
Consumópolis té dues fases, una d'àmbit català i una altra d'àmbit estatal, amb la novetat que enguany s'hi podia participar en dues modalitats diferenciades: A i B. En la fase catalana, organitzada i gestionada per l'Agència Catalana del Consum, des de l'Escola del Consum de Catalunya, els participants de les dues modalitats han hagut de superar un seguit de proves de caràcter pedagògic i lúdic, que s'han hagut de resoldre per mitjà d'un joc web interactiu. A més, els concursants de la modalitat A, han hagut de fer un treball en grup que ha consistit en la creació d'un blog sobre l'ús responsable d'Internet i de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) des del punt de vista del consum. Això ha implicat l'estudi i la reflexió sobre l'ús responsable i segur del comerç electrònic i dels jocs en línia.
 
Premis per a centres d'Alella, Premià de Mar, Sant Carles de la Ràpita, Sant Celoni, Terrassa i Vilafranca del Penedès
 
Els guardons s'han repartit entre centres educatius de primària i de secundària d'Alella, Premià de Mar, Sant Carles de la Ràpita, Sant Celoni, Terrassa i Vilafranca del Penedès. Un cop comptabilitzades les puntuacions de cada equip i fetes les valoracions dels treballs, en funció de les modalitats, el jurat ha atorgat els premis següents:

 
 
 
 
MODALITAT
A
3r cicle d'Educació Primària
1r premiGrup Mercuri. CEIP Mare de Déu de Montserrat (Premià de Mar)
2n premiGrup Googles. Col·legi Cor de Maria (Sant Celoni)     
1r cicle d'Educació Secundària Obligatòria
1r premiGrup DreamTeam99. IES Els Alfacs (Sant Carles de la Ràpita)    
2n premiGrup Paltejula. IES d'Alella (Alella)
2n cicle d'Educació Secundària Obligatòria
1r premiGrup Canroca3. INS Can Roca (Terrassa)
2n premiGrup ANIMALSandco. IES d'Alella (Alella)
 
MODALITAT
B
3r cicle d'Educació Primària
Premi únicGrup Boom. Col·legi El Carme–Sant Elies (Vilafranca del Penedès)
1r cicle d'Educació Secundària Obligatòria
Premi únicGrup Palomites. IES Els Alfacs (Sant Carles de la Ràpita)
2n cicle d'Educació Secundària Obligatòria
Premi únicDesert
 
El premi consisteix en un diploma per a cada un dels membres dels equips i, a més a més, en la modalitat A, els guardonats amb un 1r premi rebran 1.000 euros per al centre escolar i 600 euros en el cas del 2n premi. Els guanyadors en les categories corresponents a la modalitat B, rebran 300 euros respectivament.
 
Així mateix, els grups que han rebut primers premis, participaran ara en la fase estatal del concurs que organitza el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, mitjançant l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, i competiran amb estudiants d'altres comunitats autònomes.