6/07/2017

La Ribera d’Ebre rep la visita de gairebé 700 persones en la segona edició del Benvinguts a Pagès

La Ribera d'Ebre ha estat una de les comarques més visitades en la segona edició del Benvinguts a Pagès, que s'ha celebrat aquest cap de setmana arreu de Catalunya i que ha estat un èxit de participació. Prop de 700 persones han passat per les explotacions agrícoles i ramaderes de la comarca, que han obert les seves portes oferint visites gratuïtes perquè la ciutadania veiés in situ com es produeixen els aliments que després arriben a taula.

En aquesta edició han estat sis les explotacions de la Ribera d'Ebre que, des de divendres i fins dilluns, han rebut als visitants: Biopaumerà, Formatgeria Laura i Los Bordissets de la Rafaela a Rasquera; La Cistella de l'Ebre de Miravet, Molí de Rué de Vinebre i Somper de Flix. A més, altres empresaris turístics de la comarca s'han sumat a la iniciativa. Tres establiments han ofert allotjament amb descomptes, com el Càmping i alberg Tivissa, la Casa del Castell de Móra d'Ebre o el 7 de Ribera, i el Restaurant Gastronòmic La Creu ha servit un menú amb productes locals. Tot plegat reblat amb la visita que es va poder fer diumenge a la Reserva Natural de Sebes de Flix per conèixer pràctiques agroecològiques de conservació de la biodiversitat i el paisatge d'oliveres centenàries i de producció d'oli i mel.

Visitant de ciutat, en família i que compra producte

El perfil més habitual dels visitants són famílies que provenen de Barcelona o el seu entorn i que, a les enquestes de valoració, posen molt bona nota al Benvinguts a Pagès: una mitjana que supera el 9 sobre 10. A més, en el 80% dels casos, els visitants compren producte a les cases, un retorn comercial per als pagesos que també és un dels objectius del projecte.

En el global de Catalunya, el Benvinguts a Pagès ha mobilitzat unes 18.000 persones, xifra que representa un augment del 45% respecte a la primera edició, que va registrar uns 12.500 visitants. Així, malgrat les condicions meteorològiques adverses, les dades d'enguany consoliden el Benvinguts a Pagès, la gran festa del món rural, al calendari anual d'esdeveniments.

En total, hi han participat més de 200 explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres, gairebé 200 restaurants i més de 220 allotjaments, amb el complement d'una gran varietat d'activitats. Així, gairebé 800 propostes diferents repartides entre totes les comarques catalanes.

Tot plegat, és una iniciativa de la Generalitat, amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d'Empresa i Coneixement -a través de l'Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia, amb el suport de l'àrea de dinamització econòmica del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.