6/13/2017

Generar oportunitats de futur per al municipi, objectiu del Pla estratègic Impulsa 20.30 de Riba-roja d'Ebre

Riba-roja d'Ebre busca generar noves oportunitats per al municipi a través del Pla estratègic Impulsa 20.30. Es tracta d'un projecte encarregat des de l'Àrea de Promoció Econòmica del consistori a un consultor extern, Xavier Mas, que ja ha dut a terme amb èxit iniciatives similars en municipis com Prades o Alcover, així com en cooperatives agrícoles o empreses privades. Una proposta en què els protagonistes són les empreses i entitats, i els veïns en general, amb l'objectiu de generar una dinàmica de treball en xarxa entre aquests agents i orientar el futur del poble d'una manera compartida.

Presentació oficial

Tot i que la dinàmica de treball ja s'ha iniciat, aquest divendres 9 de juny es va fer una presentació oberta del projecte per tal d'ampliar el cercle de potencials interessats a participar. De fet, hi van acudir una trentena de persones, moltes de les quals no coneixien la proposta i es van mostrar interessats a sumar-s'hi.

La xerrada, duta a terme pel consultor Xavier Mas, va ser motivadora, ja que va mostrar als assistents els múltiples potencials del municipi, a més d'opcions i relativa facilitat per a generar nous negocis.

Treball per "cercles"

La metodologia que proposa Mas és a partir de "cercles concèntrics", de baix a dalt, treballant a partir de grups petits que es van ampliant. Així mateix, i per complementar el treball d'aquests grups, s'han previst entrevistes en profunditat amb gent del món socioeconòmic local.

Per ara hi ha quatre "cercles" o grups en funcionament: cultura i patrimoni; agricultura (que englobaria també aliments de qualitat); riu i esports; i comunicació i promoció. Tot i això, se'n poden crear de nous en funció de l'interès de la ciutadania, i és que els veïns són els protagonistes del procés.

Arribats a aquest punt, el pla no ha fet més que començar a caminar, amb uns grups que es reuniran periòdicament i amb trobades mensuals amb el consultor per avaluar l'evolució del projecte.