6/07/2017

El nou edifici de la Generalitat a les Terres de l’Ebre obre portes a la ciutadania el 15 de juny

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha presentat aquest matí les instal·lacions del nou Edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, ubicat a la plaça Gerard Vergés núm. 1 de Tortosa, que obrirà portes a la ciutadania el proper 15 de juny.

Concretament, el 15 de juny la ciutadania de les Terres de l'Ebre ja podrà utilitzar els serveis centralitzats de la nova Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) que "pretén donar un servei més eficient i eficaç als nostres conciutadans, ja que els tràmits que hagin de fer amb qualsevol dels departaments de la Generalitat ho podran fer a l'OAC i, en el cas, d'atenció tècnica la tindran també al mateix edifici" – ha explicat el delegat del Govern. Seguidament, la resta de Serveis Territorials, actualment ubicats en diverses seus a la ciutat de Tortosa, aniran ocupant el seu lloc al nou Edifici progressivament, amb l'objectiu que el 14 de juliol els nous serveis estiguin en ple funcionament.

La Generalitat va posar la primera pedra l'any 2010 i, amb la crisi econòmica, va haver d'aturar l'obra el 2012, per emprendre-la de nou l'any 2015, amb una modificació del projecte inicial que eliminava una planta inicialment projectada. Aquesta modificació també va comportar un estalvi del pressupost inicial, que era de 12.611.313€ als 10.474.573€ del pressupost actual; als qual cal sumar els 4.406.610€ del pàrquing soterrat. En total la inversió ha estat de 14.879.183€.

El nou Edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre té una superfície de 4.354 m2, repartits en planta + 2 i 1 planta soterrada.

Així la distribució dels serveis que se centralitzen són:

P-1: sales d'arxiu amb una capacitat de 5kms; 3 sales destinades a conciliació laboral, judicis a menors i reunions; l'aparcament dels vehicles de la Generalitat i magatzems tècnics.

P0: Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i Oficina de Gestió Empresarial (OGE); una sala que es preveu sigui per al Registre Civil, i la sala d'actes 'Terres de l'Ebre' amb una capacitat per a 140 persones "que està preparada per poder tenir un ús independent de la resta de l'edifici administratiu, així serà d'ús de qualsevol dels departaments o altres institucions o entitats que ho demanin, d'aquesta manera també posem a disposició de la ciutadania ebrenca una sala per organitzar esdeveniments amb les millors condicions tècniques i tecnològiques possibles" – ha destacat Xavier Pallarès.

P1: 2 sales de reunions – anomenades Baix Ebre, l'una i Montsià, l'altra – 1 office; 2 sales de treball, que compten a més de l'espai d'oficina amb despatxos i punts de concertació.

P2: 2 sales de reunions – anomenades, l'una, Ribera d'Ebre i l'altra, Terra Alta – 1 office i també 2 sales de treball, amb l'espai d'oficina, despatxos i punts de concertació.

La posada en servei del nou Edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre ha permès la creació de 27 llocs de treball i, en total, l'edifici acollirà un total de 160 treballadors, que juntament amb la reestructuració del personal de l'edifici de la Delegació del Govern, al Palau Abària, en sumen 195.

Concretament, la construcció del nou Edifici de la Generalitat a les Terres de l'Ebre permetrà un estalvi d'aproximadament 579.000€ anuals, en els lloguers dels diversos edificis i despeses generals dels Serveis Territorials, ubicats en diverses seus. Així es concentren al nou Edifici els Serveis de Territori i Sostenibilitat (TES) amb Urbanisme i l'IDECE; Justícia (JUS); l'Agència de Salut Pública i el director territorial de Salut (SLT); Habitatge del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge (GAH); Treball, Afers Socials i Famílies (TASF) amb la Coordinació Territorial de Joventut; el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i Empresa i Coneixement (EMC).

D'altra banda, la reestructuració de l'edifici de la Delegació Territorial del Govern al Palau Abària suposarà la ubicació dels Serveis Territorials d'Interior a la planta 1, juntament amb el Departament de Vicepresidència i d'Economia i Hisenda (VEH) - Gabinet del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre i Jocs i Espectacles - ; i a la planta 2 es mantindran el Serveis Territorials de Governació i Administracions Públiques i es reubicaran els Serveis Jurídics; la Representació Territorial de l'Esport i l'Institut Català de les Dones, del Departament de la Presidència.