6/06/2017

Celebrem la Setmana Bio, que ofereix més de 270 activitats arreu de tot el territori català

La Setmana Bio continua oferint activitats fins al proper 9 de juny. Enguany, la setmana de promoció de la producció ecològica i foment del consum d'aliments ecològics es desenvolupa conjuntament  amb el projecte Benvinguts a Pagès. Durant els dies 3 al 5 de juny s'han pogut visitar finques un total de 202 explotacions, de les quals 109 eren productors ecològics.

 
A més de les visites de portes obertes als productors, la Setmana Bio continua fins el proper divendres amb tot un seguit d'activitats complementàries. Del centenar d'activitats programades, des d'avui i el divendres se'n celebraran la meitat, en podem trobar xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, menús especials en restaurants i altres activitats que completen un programa en què es poden trobar varies formes de coneixement del producte ecològic.
 
De les moltes activitats incloses al programa, podem esmentar la celebració d'una jornada tècnica sobre la producció i comercialització ecològica de conreus extensius, que tindrà lloc demà dimecres, 7 de juny, a Can Jornet Xic de Gallecs, en la que s'explicaran quins són els aspectes claus per a una òptima conversió a la producció ecològica d'una finca de conreus extensius. També destaquem una visita a Mercabarna que es celebrarà els pròxims dies 7 i 9 de juny, en la que hi haurà la possibilitat de conèixer de primera ma aquest gran mercat i visitar els pavellons de fruites i hortalisses, així com el lloc on s'ubicarà properament el nou pavelló de productes ecològics que Mercabarna dedicarà en exclusiva a l'alimentació bio, convertint-se així en el primer mercat majorista d'Espanya a disposar el 2018 d'un pavelló ecològic.
 
En total, la cinquena edició de la Setmana Bio inclou un total de 273 actuacions, entre visites, activitats complementàries i ofertes de restauració ecològiques, 43 més respecte l'edició anterior, amb l'objectiu de fer conèixer de primera mà a totes les persones interessades què és la producció i el producte ecològic i quines són les seves particularitats i beneficis.