6/27/2017

Albiol: ‘La Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública ha deixat en evidència la falta de transparència del govern municipal de Godall’


El Grup Municipal Acord per Godall ha fet saber que la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la informació pública (GAIP), organisme adscrit al Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya, ha acceptat la reclamació que va interposar el grup contra la negativa del govern municipal PSC-PP de Godall a facilitar-los còpia de diverses factures i també de les actes de la Junta de Govern Local. El GAIP atén les reclamacions de la ciutadania i dels càrrecs electes en la vetlla dels seus drets, contra la desestimació de sol·licituds d'accés a la informació, i les seves resolucions són executives i vinculen l'administració afectada.
 
El regidor i portaveu del grup Acord per Godall, Alexis Albiol, ha afirmat que aquesta resolució del GAIP 'deixa en evidència la manca de transparència i obstrucció constant del govern de PSC-PP davant les nostres sol·licituds d'informació sobre diverses actuacions del govern municipal'.
 
Per a Albiol, 'és vergonyós que, des del principi de legislatura fins ara, el govern PSC-PP de Godall s'hagi negat a facilitar-nos una còpia de les actes de les juntes de govern, fet que ens ha portat, fins i tot, a dubtar que existissin'. El regidor ha denunciat la política de l'alcaldessa socialista Teresa Esmel i continuada pel PP: 'És la vella política de cacics per la qual PSC i PP pensen que l'Ajuntament és propietat privada seva i la resta som uns convidats de pedra, que no pintem res ni tenim dret a res'.
 
Acord per Godall ha vist com el GAIP també li ha donat la raó en el fet de poder tenir còpia de sis factures que el grup va demanar entre els mesos de setembre i desembre de l'any 2015, i que el govern municipal PSC-PP s'ha negat a facilitar. 'Després de dos anys de demanar-ho, podrem tenir còpia d'unes factures que, pel que vam poder veure, estan fetes sense IVA', ha manifestat Albiol.
 
Des d'Acord per Godall desitgen que a partir d'ara el govern PSC-PP canviï l'actitud i les maneres i que la transparència en la gestió municipal sigui una realitat.