5/13/2017

Manifestació en suport de l'Hospital Comarcal pels carrers de Móra d'Ebre

Un miler de persones s'han manifestat avui, 13 de maig de 2017, pels carrers de Móra d'Ebre per a reclamar inversions a l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre. La marxa, convocada pels treballadors i els sindicats, ha transcorregut des del pont d'arcades de Móra d'Ebre fins a l'Hospital Comarcal, passant per diversos carrers del centre del nucli urbà. L'acte ha comptat amb la presència de diversos representants polítics de les comarques del Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta, entre els quals l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol.

Els convocants han assegurat que l'actual és el pitjor moment pel qual ha passat este centre hospitalari al llarg dels seus 29 anys d'història i han reclamat inversions per a actualitzar uns equipaments que han quedat obsolets i per a garantir els lloc de treball que permeten una bona qualitat dels serveis sanitaris a la ciutadania. El manifest final ha sigut molt crític amb els responsables polítics vinculats a l'Ajuntament de Reus i amb els dirigents de les empreses Gehcosa i Sagessa que han gestionat l'hospital des que va obrir portes. S'ha reclamat que els 4 milions del fons de reserva de l'hospital morenc que encara estan disponibles s'utilitzin per a millorar les instal·lacions, els equipaments i les condicions de la plantilla de l'hospital, ja que "són uns diners que CatSalut va traspassar als gestors de l'hospital per a donar un bon servei als veïns de les comarques del Priorat, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta". El manifest també ha denunciat la desviació sistemàtica de recursos de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre a favor del conglomerat d'empreses que gestiona l'Ajuntament de Reus.

En acabar la protesta, l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, ha manifestat la seua solidaritat i la del consistori que representa amb els convocants de la manifestació, i ha destacat la unitat institucional que s'ha visualitzat durant l'acte, amb la presència d'una àmplia representació dels ajuntaments i consells comarcals afectats. També ha apostat perquè el futur model de gestió de l'hospital impliqui la Generalitat i les administracions locals de les tres comarques esmentades. Finalment, ha posat de manifest que el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, no ha atès les peticions d'entrevista que ell com a alcalde i que els alcaldes dels tres caps de comarca li han efectuat en els últims meos. Tot i això, "després del que he vist avui, la meua obligació és insistir i demanar al conseller que es reuneixi perquè pugem conèixer les seues propostes".