5/31/2017

Lliurament de gots reutilitzables als set municipis del delta de l'Ebre

El director del Parc Natural del Delta de l'Ebre, Francesc Vidal, i representants de l'Associació de Voluntaris del Parc lliuraran el proper dijous, 1 de juliol, 4.750 gots reutilitzables als ajuntaments de la zona. L'objectiu és que els consistoris els posin a disposició dels ciutadans durant les festes majors, les fires, els concerts i els esdeveniments festius dels municipis, i poder evitar els envasos d'un sol ús que, sovint, en aquestes ocasions, no es tracten separadament per poder-los reciclar.


Paral·lelament, es repartiran lots de 100 unitats a les guinguetes de les platges que formen part del parc natural. Aquest repartiment de gots s'emmarca en la campanya 'Per un Delta Net!', que va néixer el passat 2015 per coordinar neteges ens espais naturals i periurbans als set municipis deltaics. La campanya també informa de la problemàtica de la brossa al Delta, sensibilitza la població local i visitant, incideix en un canvi d'hàbits en la nostra relació amb l'entorn i estimula un canvi en els patrons de consum per reduir el volum de residus que generem.

 

La campanya està organitzada pel Parc Natural del Delta de l'Ebre; l'Associació de Voluntaris del Parc; el COPATE; i els ajuntaments de l'Ampolla, Camarles, l'Aldea, Deltebre, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Sant Jaume d'Enveja. També ha comptat, puntualment, amb el suport de diverses entitats i associacions turístiques del territori.

 

Les accions més destacades d'aquests anys han estat les neteges conjuntes als set municipis; la realització de xerrades i taules rodones de sensibilització; la participació al 'Let's Clean Up Europe'; l'edició d'un fulletó informatiu; la instal·lació de cinc plafons informatius a diverses platges; la creació d'un aquari-denúncia a l'Ecomuseu; o l'arribada de l'exposició "MARVIVA" al Delta.

 

El lliurament tindrà lloc a les 10 hores a l'Ecomuseu, a Deltebre (Baix Ebre). (C/ Martí Buera, 22).