5/18/2017

L'alcalde de Gandesa es reunirà amb el conseller Josep Rull per a conèixer el projecte constructiu de la variant de la C-43

L'alcalde de Gandesa, Carles Luz, es reunirà pròximament amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per a conèixer de primera mà el contingut del projecte constructiu de la variant de la carretera C-43 i l'accés al polígon industrial La Plana de la capital de la Terra Alta, que redacta aquest departament de la Generalitat. Luz ha explicat que aprofitarà la reunió per a reiterar "per enèssima vegada" la petició a l'Estat perquè construeixi la variant de la carretera N-420, que suposa un punt negre de la xarxa viària catalana.

L'alcalde s'ha referit al fet que avui mateix el Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) ha fet públic un informe en què situa la travessia de l'N-420 per l'interior del nucli urbà de Gandesa com la pitjor de les que ha analitzat a Catalunya en els últims cinc anys, ja que presenta "greus mancances" en la mobilitat, seguretat viària, adequació urbana i en la intensitat de trànsit de vehicles pesats.

Carles Luz s'ha felicitat pel fet que la variant de la C-43, una carretera que unix Gandesa amb l'Eix de l'Ebre, disposi del projecte executiu pràcticament finalitzat, però ha mostrat la seua preocupació per la situació de la variant de l'N-420, la qual fa més de vint anys que es va anunciar però que actualment no disposa ni tan sols de calendari d'execució.

La variant de la carretera C-43 (entre Gandesa i Benifallet) ha d'unir aquesta via amb la carretera N-420 passant per fora del nucli urbà. A més, el projecte preveu la dotació d'un ramal d'accés directe al polígon industrial La Plana, al qual s'accedeix actualment passant per l'interior del nucli urbà.