5/15/2017

La història del cine, els usos de l’oli i el poblament ibèric, protagonistes de les activitats organitzades per la xarxa Ebre, Natura & Cultura per al DIM 2017


El proper 18 de maig es celebra la 39a edició del Dia Internacional dels Museus, impulsat per l'ICOM (el Consell Internacional dels Museus), òrgan vinculat a la UNESCO. Com cada any, el Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre, a través dels equipaments de la Xarxa EBRE, NATURA & CULTURA, ha programat diverses activitats que es duran a terme durant tot el cap de setmana. Així mateix, el Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre participa en la campanya Avui em sento..., que encapçala l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural.

L'edició d'enguany s'encetarà dijous a les 19h al Museu de les Terres de l'Ebre (Amposta) amb un taller de projecció i jocs al voltant de cinema, a càrrec de l'empresa Zinematik. En aquest taller, adreçat al públic familiar, els adults podran manipular diversos aparells de projecció d'imatge precursors del cinema i, els més petits, podran jugar amb enginys com el zoòtrop, la càmera fosca i el teatre d'ombres. També hi haurà visites guiades a l'exposició Aquelles tardes... 120 anys de cine a les Terres de l'Ebre.

La segona de les activitats programades, que consta de dues parts, tindrà lloc el dissabte 20 de maig a Sant Carles de la Ràpita. Primer es farà una visita guiada a l'exposició Migratoebre. Per un riu ple de vida amb l'objectiu de donar a conèixer alguns dels peixos migradors que fan parada al riu Ebre. A la segona part es visitaran les instal·lacions de l'IRTA, un centre que col·labora en el projecte Migratoebre i que està dedicat a la recerca en ictiologia i aqüicultura.

El mateix dissabte al Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana de Santa Bàrbara, hi haurà un taller d'oleoteràpia, en el que es mostraran les diferents aplicacions que té l'oli en la cosmètica i la salut. Aquest taller es complementarà amb una visita guiada per l'exposició permanent dedicada al conreu de l'olivera i un tast d'olis de Santa Bàrbara.

A més d'aquestes activitats, durant tot el cap de setmana hi haurà jornada de portes obertes al Museu de les Terres de l'Ebre (Amposta), el Poblat Iber de la Moleta del Remei i la Casa O'Connor (Alcanar), i el Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana (Santa Bàrbara).

Aquestes activitats, que són totalment gratuïtes i adreçades a un públic familiar, tenen com a finalitat divulgar i sociabilitzar el patrimoni cultural que es gestiona des d'aquests equipaments, mostrar continguts que no es poden visitar habitualment i ampliar el discurs d'algunes de les exposicions temporals que acullen.
TALLERS I VISITES GUIADES

Dijous 18 de maig

  • Taller i jocs de cinema, a càrrec de Zinematik.

Lloc: Museu de les Terres de l'Ebre.

Hora: 19h.

Dissabte 20 de maig

  • Visita guiada a l'exposició MigratoEbre i a l'IRTA.

Lloc: Museu de la Mar de l'Ebre.

Hora d'inici: 10h  • Taller d'oleoteràpia

Lloc: Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana.

Hora d'inici: 11hJORNADES DE PORTES OBERTES

  • Museu de les Terres de l'Ebre (Amposta). Dissabte d'11 a 14h i de 17.30 a 20h, i diumenge d'11.30 a 14h.  • Poblat Iber de la Moleta del Remei (Alcanar). Dissabte i diumenge d'11 a 14h.  • Centre d'Interpretació de la Cultura dels Ibers Casa O'Connor (Alcanar). Dissabte i diumenge de 17 a 20h.  • Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana (Santa Bàrbara). Dissabte d'11 a 13h i de 17 a 19h, i diumenge d'11 a 13h.