5/09/2017

La Generalitat promou els ports amb activitats de mercaderies i creuers a Xangai

L'empresa pública Ports de la Generalitat, que ocupa una de les vicepresidències de Medcruise (Associació de ports amb creuers a la Mediterrània), lidera un projecte conjuntament amb la secretaria d'aquesta associació amb l'objectiu de presentar els ports membres de Medcruise a la fira ITB Xina 2017, el principal punt de trobada del sector turístic del mercat asiàtic. L'acció institucional encapçalada per l'Administració portuària ha de promoure la Mediterrània com la porta d'entrada dels turistes de creuer xinesos a Europa. La fira ITB Xina 2017 se celebra del 10 al 12 de maig a Xangai (la Xina).

 

En aquesta edició de la fira assisteixen el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, i la responsable de Creuers de Ports de la Generalitat i membre de la Junta directiva de Medcruise, Maria Cano. Tot i que la missió es troba en una primera fase per donar a conèixer Europa al mercat de creuers asiàtic, els representants de l'Administració portuària de la Generalitat tenen com a objectiu començar a definir el paper dels ports de Palamós (Baix Empordà) i Roses (Alt Empordà) i la destinació Costa Brava, així com el paper del port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i la destinació Terres de l'Ebre, dins d'aquesta macro destinació que és Europa.

 

Davant l'important creixement de la indústria creuerística asiàtica, Medcruise, representat per Ports de la Generalitat, farà una acció promocional a la Xina per presentar els ports de la Mediterrània al mercat de creuers asiàtic, com la porta  d'accés al continent europeu. Així, per la fira ITB Xina s'ha organitzat un programa específic on es mantindran reunions i trobades amb institucions xineses i amb empreses i agents del sector touroperador asiàtic per donar a conèixer la destinació europea a través dels ports mediterranis. L'acció posa en relleu el treball fet pels membres de la directiva d'aquesta associació els darrers anys per impulsar l'activitat de creuers als ports membres dins la Mediterrània.

 

 Medcruise

 

Associació creada l'any 1996 que té la missió  de promoure la indústria de creuers a la Mediterrània i ajudar als seus membres proporcionant xarxes i oportunitats de desenvolupament promocional i professional. Actualment, l'associació la componen 73 membres que representen a més d'un centenar de ports de la Mediterrània, el mar Negre, el mar Roig i la zona de l'Atlàntic. També hi ha 34 membres associats amb representació de patronats de turisme, entre els quals el Patronats de Turisme Costa Brava-Girona i el Patronat de Turisme Terres de l'Ebre, a més d'agents portuaris i altres associacions del sector. Les principals fites de Medcruise són incrementar l'eficàcia dels ports membres, promoure el desenvolupament de plans de seguretat i millora, formular polítiques comunes, impulsar la col·laboració i crear rutes atractives entre els ports membres de l'associació.

 

Captar més mercaderies

 

En l'economia global actual cada cop hi ha més intercanvis mercantils entre continents i països, i el gegant asiàtic és una peça clau per a les línies estratègiques comercials de la Unió Europea. En aquest context, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, s'ha reunit avui amb la directora de l'oficina d'Acció a Xangai, Taowen Xue, per iniciar contactes i establir ponts que impulsin les relacions comercials entre els ports comercials gestionats per Ports i la Xina. A la reunió també hi han assistit  el director de l'Oficina de Promoció Turística de Catalunya a la Xina, Antonio Li, i la responsable de Creuers de Ports de la Generalitat, Maria Cano.

 

Aquesta acció comercial forma part de les línies tàctiques endegades per Ports per impulsar els sectors que es desenvolupen en els ports gestionats per l'empresa. L'objectiu d'aquesta és impulsar l'activitat comercial amb nous tràfics de mercaderies del mercat asiàtic als ports de Palamós, Vilanova i la Geltrú (Garraf), Sant Carles de la Ràpita i el port industrial d'Alcanar (Montsià). De fet, mercaderies com la barita procedent del mercat xinès s'ha operat a les instal·lacions portuàries de Palamós. Aquesta acció suposa un pas més cap a la internacionalització i la dinamització econòmica d'aquests ports que a mig termini pot ser molt beneficiós socioeconòmicament per al conjunt territori.

Ports de la Generalitat

D'squerra a dreta: Li, Cano, Gómez i Xue, avui a Xangai.