5/22/2017

Exposició restrospectiva de Dèlia Boix a Tortosa

El pròxim 1 de juny a la Sala d'Exposicions de la Galeria del Quadre de Tortosa tindrà lloc la inauguració de l'exposició "Dèlia Boix. Retrospectiva". L'exposició és un recull de molts dels treballs realitzats per l'artista Dèlia Boix (Horta de Sant Joan 1940 - Tortosa 2017) durant la seva llarga trajectòria i on es podrà apreciar la seva evolució a partir de les quasi cinquanta obres que completaran la mostra. 

Sense un fil conductor determinant es podran veure obres a partir de les cinc tècniques en les quals Dèlia Boix es va desenvolupar: oli, dibuix, gravat, monotípia i aquarel·la. Com explica el doctor Ramon Miravall en l'escrit de presentació de l'exposició estem davant d'una treballadora amb idees i percepcions pròpies, amb un concepte de l'art molt determinat, que ho expressava amb "la diversitat i en l'amplitud, amb una aguda mirada que la portava enllà del dibuix i del color, amplament expressats i de molt pròpia concepció, per raons que emanaven de l'esperit en el caire sensible, en la pròpia percepció plàstica, en l'espontaneïtat expressiva, en el traç i en la confrontació, en la identificació de la seva obra puix que l'estil la identificava per les seves característiques, per la forma d'expressió i el contingut intrínsec o per l'ànima que la generava". Per Miravall el seu esperit, artístic o humà, és "Arc de sant Martí que recorre de la humilitat a la suavitat d'una inqüestionable voluntat artística que valorem i admirem, un Arc que sempre clava al terra els seus caps mentre que la feminitat esdevé un aeri camí que es traça en el llenç de l'infinit i de la llum"

L'exposició retrospectiva, que la família preparava des de feia temps, ha tingut la trista coincidència d'arribar poques setmanes després de la mort de l'artista i malgrat tot s'ha volgut tirar endavant també com un homenatge pòstum. L'exposició es podrà visitar de l'1 al 30 de juny de 9,30 a 20,30 hores de dilluns a divendres a la Galeria del Quadre al número dos de la Plaça Barcelona de Tortosa. La inauguració està prevista l'1 de juny a les 20,00 hores i comptarà amb la participació del pintor Joan Rebull, que s'encarregarà de fer la presentació oficial, i on també intervindran l'artista Leonard Escoda, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. L'organització de l'exposició compta amb el suport de l'Ajuntament de Tortosa, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Baix Ebre i d'un bon grup de col·laboradors de l'àmbit privat.