5/12/2017

El Departament d’Ensenyament incrementa amb 4 nous cicles formatius de Formació Professional a les Terres de l’Ebre


El dimarts 16 de maig comença el període de preinscripció dels ensenyaments post-obligatoris


El Departament d'Ensenyament, a proposta dels Serveis Territorials de les Terres de l'Ebre, incrementarà el proper curs l'oferta formativa de Formació Professional en 4 nous cicles formatius: 3 de grau superior, 1 de grau mitja i 1 programa de formació i inserció (PFI).


El Departament, conscient de la importància de la Formació Professional com a eina bàsica per a donar resposta a les necessitats de les empreses del territori, millorant la seva competitivitat i facilitant l'accés al mon laboral dels alumnes de FP, esta adaptant l'oferta formativa de les Terres de l'Ebre.


El 16 de maig comença el període de preinscripció dels ensenyaments post obligatoris.

Enguany, a les Terres de l'Ebre, es manté l'oferta habitual de Batxillerat i s'incrementa l'oferta de Formació Professional, concretament:


Un programa de formació i inserció (PFI) d'Informàtica i un cicle formatiu de grau mitja (CFGM) de Sistemes Microinformàtics i Xarxes a l'Institut Montsià d'Amposta.


Un cicle de grau superior (CFGS) de Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia a l'Institut de l'Ebre de Tortosa.


Un cicle de grau superior (CFGS) d'Educació i Control Ambiental a l'Institut Els Alfacs de Sant Carles de la Ràpita.


A partir del curs 18-19, els alumnes que actualment cursen els estudis de Turisme, també podran optar en un any a la titulació d'un cicle de grau superior (CFGS) de Gestió d'Allotjaments Turístics.


També d'acord amb l'inici, el curs passat, del primer curs del CFGM Forneria, pastisseria i confiteria a l'Institut Joaquín Bau de Tortosa, al setembre començarà el segon curs per a completar definitivament el cicle.


Per tal de fer possible absorbir la forta demanda d'informàtica que va haver el curs passat per part dels alumnes, l'Institut Montsià oferirà aquest curs vinent un grup PFI d'informàtica i un del CFGM Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

A l'Institut de l'Ebre, de Tortosa, s'oferirà per primera vegada el CFGS Disseny i edició de publicacions impreses i multimèdia, com a continuació del CFGM Preimpressió digital que es va posar en marxa fa dos cursos.


Una de les grans apostes de les Terres de l'Ebre és el turisme, lligat als valors mediambientals, als productes agraris propis i a l'oferta gastronòmica, dintre del marc de la Reserva de la Biosfera, i es per aquest motiu que a l'Institut Els Alfacs, de Sant Carles de la Ràpita, s'iniciarà el CFGS Educació i control ambiental. Aquests estudis, de la família de Seguretat i Medi Ambient, capaciten per a sensibilitzar i educar la població en actituds que contribueixin a conservar i millorar el medi, dissenyant activitats per a la difusió i ús sota principis de sostenibilitat. Aquest estudis s'oferiran des de l'Escola d'Aqüicultura. I és a partir del curs 18-19 quan els alumnes que actualment cursen els estudis de Turisme, també podran optar en un any, a la titulació d'un cicle de grau superior (CFGS) de Gestió d'Allotjaments Turístics, en la formula 3x2.