5/23/2017

El Consell Comarcal del Baix Ebre posa en marxa un Dispositiu d’Inserció Sociolaboral per reduir l’índex d’atur a la comarca


El Consell Comarcal del Baix Ebre ha implantat un Dispositiu d'inserció sociolaboral amb l'objectiu de reduir l'índex d'atur de la població activa del Baix Ebre. Aquest nou servei, impulsat a través del projecte Baix Ebre Avant i amb la implicació de tots els ajuntaments i EMDs de la comarca (a excepció de Tortosa que té competències pròpies), s'ha posat en marxa després de detectar un dèficit en els serveis d'atenció a les persones desocupades que es presten actualment al Baix Ebre. És per aquesta raó, que el Dispositiu acompanyarà les persones en el seu camí cap a la inserció al mercat laboral, a la vegada que treballarà amb les empreses de la comarca per detectar les seves necessitats laborals, oferint un servei d'intermediació per connectar ofertes de treball amb persones que busquen feina.


El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, ha explicat que amb aquest Dispositiu la institució comarcal "omple un buit en l'atenció personalitzada a les persones desocupades que necessiten ajut per trobar feina".


Aquest dispositiu d'inserció sociolaboral fomenta la incorporació en el mercat de treball de les persones en situació d'atur, especialment els joves menors de 25 anys, els aturats de llarga durada majors de 45 anys i els aturats amb baixes qualificacions. El servei es prestarà a cada municipi des de les respectives dependències municipals i anirà a càrrec de dos insertors laborals. Als municipis més grans es fixa un dia a la setmana, als intermedis s'ofereix una atenció cada 15 dies, mentre que als petits es prestarà en funció de la demanda. L'atenció a les persones aturades es farà de manera individualitzada per facilitar-los la incorporació al món laboral.


Les persones interessades en participar en aquest dispositiu s'han d'adreçar als seus respectius ajuntaments o EMDs, o al Viver d'Empreses Baix Ebre Innova de Camarles. També poden contactar amb aquest servei a través del telèfon 977 471735 o per email a: insercio@baixebreavant.cat. En els propers dies, el Consell comarcal del Baix Ebre procedirà a fer presentacions públiques del Dispositiu a cada municipi de la comarca adreçades a persones aturades i empreses locals.


Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i cofinançada pel Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servei Públic d'Ocupació Estatal.