5/24/2017

Debaten el model lingüístic dels mitjans de comunicació ebrencs

La sala Gerard Vergés del Palau Oliver de Boteller de Tortosa ha acollit aquesta tarda la Jornada de Llengua als Mitjans de Comunicació de les Terres de l'Ebre, organitzada pels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre i la Direcció General de Política Lingüística. L'objectiu de la sessió ha sigut tractar sobre el model actual de llengua dels mitjans de comunicació del territori, després de la publicació l'any 2004 del manual 'Català per a periodistes de les Terres de l'Ebre' i de la publicació a la darreria de 2016 de la nova ortografia i la nova gramàtica de l'Institut d'Estudis Catalans.

Durant la jornada s'han presentat diverses ponències que han tractat sobre el model de llengua oral i escrit, el lèxic que utilitzen els mitjans ebrencs, la presència del subdialecte tortosí a TV3 i el model lingüístic dels mitjans digitals ebrencs. Les intervencions han anat a càrrec dels lingüistes Albert Aragonés, Carles Castellà, Mònica Montserrat i Àngela Buj, i del periodista Jordi Duran. 

L'acte, coordinat per Joan Abril, responsable de Política Lingística al territori, ha comptat amb una cinquantena d'inscrits. La presentació ha anat a càrrec de Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre, i la cloenda l'ha feta la presidenta del Col·legi de Periodistes al territori, Sílvia Tejedor.