5/16/2017

Cellers Tarroné presenta ‘A part’, un nou vi 100% garnatxa blanca elaborat i acollit en bótes d’acàcia

Cellers Tarroné treu al mercat aquesta setmana un nou vi 100% garnatxa blanca que completa la gamma més actual i moderna del celler, fent una aposta per la varietat autòctona de la DO Terra Alta però demostrant la seva versatilitat amb un estil d'elaboració i criança innovadors.

A part 2016 és un vi blanc d'edició molt limitada: 2.222 ampolles, totes elles numerades, que es comercialitzaran a partir del 20 de maig, donant el tret de sortida a la 7ena festa del vins catalans que se celebrarà al Petit Celler, a Manresa. No obstant, demà dimecres 17 de maig, es podrà tastar també al showroom professional de Komkal, a La Canonja (Tarragona).

El vi està elaborat amb raïms de garnatxa blanca de vinya vella amb rendiments molt baixos en sòls de panal, en un territori emparat per la DO Terra Alta i per la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, de manera que durà el segell de qualitat i sostenibilitat "Vins Ebre Biosfera". El distintiu demostra el respecte de Cellers Tarroné pel medi ambient i pel paisatge, amb el desenvolupament de pràctiques agràries ecològiques a la vinya.

La principal novetat del vi blanc A part és l'estil d'elaboració i criança. A la verema de 2015, Cellers Tarroné ja va realitzar proves amb diferents bótes per veure l'evolució de la garnatxa blanca en roure francès i acàcia, amb el resultat que l'acàcia "ressaltava més el caràcter i la tipicitat de la garnatxa blanca i la forma de fer de Cellers Tarroné", segons explica l'enòleg del celler, Lluís Marín. "L'acàcia dóna al vi aromes florals i respecta el caràcter varietal, sense maquillar-lo. L'aportació de fusta és molt subtil; l'acàcia suma fragància i elegància i permet que el vi expressi la frescor del caràcter mediterrani", comenta.