5/05/2017

Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany, en el 25è aniversari de la URV a Móra d'Ebre

Móra d'Ebre ha acollit avui l'acte de commemoració del 20è aniversari de la Universitat Rovira i Virgil (URV) i, amb un recital de l'actriu Carme Sansa, cantant i recitant l'escriptora Maria urèlia Capmay amb l'acompanyament de Jaume Mallofré.

L'acte ha sigut presidt per l'alcalde, Joan Piñol, acompanyat del rector de la URV, Josep Anton Ferré, e qual ha fet entrega al poble de Móra d'Ebre de 25 llibres editats per la universitat tarragonina, que passaran a formar part dels fons de la Biblioteca Comarcakl de Móra d'Ebre.

El Campus Extens de la Universitat ha organitzat tretze recitals per tot el territori amb motiu d'aquesta celebració, un dels quals a Móra d'Ebre, on la URV disposa d'una Antena Cultural. Les actuacions tenen lloc, entre el 8 d'abril i el 13 de maig, a Hospitalet de l'Infant, Reus, Tortosa, Torredembarra, Cambrils, Salou, Tarragona, Amposta, Santa Coloma de Queralt, Valls, Móra d'Ebre, La Pobla de Mafumet i la Sénia.

L'espectacle ha consistit en una actuació de Carme Sansa, amb acompanyament de Jaume Mallofré a l'acordió, basada en la figura de Maria Aurèlia Capmany, de qui el proper any es complirà el centenari del seu naixement (Barcelona, 1918-1991).

L'espectacle s'ha preparat en homenatge a l'escriptora. . A més de novel·les i teatre, Maria Aurèlia Capmany va escriure textos que tractaven de manera molt directa els temes candents de la societat, que ho continuen essent avui. Narracions breus i cançons que fan riure i pensar al mateix temps, concebudes per divertir i provocar, per establir, a través de la recitació i el cant, un diàleg crític i d'emocions.

Carme Sansa és una de les millors actrius del teatre català. Ha rebut els més importants guardons per la seva dedicació a l'escena, entre els quals destaca el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya. També ha fet d'actriu de cinema i de televisió. Entre la gran quantitat d'obres dramàtiques en què ha intervingut, destaquem els espectacles de cabaret literari amb textos de Maria Aurèlia Capmany i Jaume Vidal Alcover, en bona part base de l'espectacle que ara presenta. Actuarà acompanyada a l'acordió per l'actor Jaume Mallofré.