5/09/2017

Aubà: ‘Exigim al Govern espanyol que assumeixi les responsabilitats polítiques, tècniques i econòmiques del fracàs del Castor'

 
Aquesta tarda, durant la sessió de control al Govern espanyol, el senador Miquel Aubà ha preguntat al ministre d'Energia, Álvaro Nadal, sobre el calendari d'accions previstes pel Govern espanyol per desmantellar de manera immediata el magatzem de gas Castor, amb les màximes garanties de seguretat i transparència per a la ciutadania.
 
El senador ha criticat que el Govern espanyol 'no hagi impulsat accions per investigar, determinar i depurar les responsabilitats dels que van autoritzar, tramitar, gestionar i aprovar la posada en funcionament del Castor'.
 
'Ningú ha assumit les responsabilitats tècniques, econòmiques i administratives del fracàs del projecte Castor', ha etzibat Aubà al Ministre, que ha reconegut que el projecte era innecessari i faraònic.
 
El senador ha insistit que 'volem que el Govern assumeixi les responsabilitats polítiques, tècniques i econòmiques d'aquest fracàs' i, per això, Esquerra Republicana, el passat més de juliol, va registrar la petició de crear una Subcomissió d'Investigació sobre el projecte Castor a la Comissió d'Indústria del Congrés de Diputats. 'Això permetria auditar des dels àmbits polític, tecnicoadministratiu i econòmic el procés de tramitació i autorització del projecte', ha afirmat Aubà abans de denunciar que ni l'empresa constructora ni l'administració van fer cap estudi previ de risc sísmic durant la tramitació de l'avaluació d'impacte ambiental de l'activitat.
 
El polític republicà ha demanat al ministre 'celeritat en el desmantellament' i que 'facilitin informació als ajuntaments afectats', a més d'advertir-lo que qualsevol demora excessiva 'perjudicaria encara més als consumidors de gas que amb la seva factura ja paguen els 4.700 milions de les instal·lacions amb els interessos, i els 15,7 milions anuals del manteniment del magatzem hivernat'.
 
Aubà ha afirmat que 'és una vergonya que els consumidors de gas hagin de pagar amb l'increment de la seva factura el fracàs d'uns constructors que van fer un magatzem inoperatiu'.