5/24/2017

16 empreses i entitats de Terres de l'Ebre participen aquest cap de setmana en la tercera edició del Mercat d'Escapades

El secretari d'Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, inauguraran el proper divendres a les 15.30 hores la tercera edició del Mercat d'Escapades, que se celebrarà del 26 al 28 de maig al passeig Lluís Companys de Barcelona (al costat de l'Arc de Triomf).

 
Enguany, 16 de les 120 empreses i entitats participants són Terres de l'Ebre i  convertiran aquest passeig de la ciutat comtal en un veritable mercat d'experiències.
 
L'objectiu d'aquesta acció és incentivar entre el públic català els viatges de curta durada —caps de setmana, ponts, etc.— per Catalunya. Cal destacar que el mercat domèstic és un important mercat emissor per a la destinació catalana. L'any 2016, els catalans van realitzar 12,8 milions de viatges per Catalunya (+1,6%), i van generar 1.537 milions d'euros d'ingressos (+14,4%).
 
La diferència del Mercat d'Escapades respecte a una fira tradicional és que les empreses i entitats que hi participen venen la seva oferta directament al públic. Així, els visitants que durant aquest cap de setmana s'apropin fins a l'Arc de Triomf podran comprar in situ experiències turístiques diferents que els permetran descobrir la variada oferta turística de Catalunya.
 
Per tal de facilitar al consumidor l'accés a tota la informació existent, el mercat es dividirà en quatre zones diferents: actiu i natura (amb presència de 7 empreses de la demarcació); arts i cultura (que consta de 2 empreses); gastronomia i enoturisme (que aporta 1 empreses a la mostra); i vacances en família (amb la participació de 6 empreses de Terres de l'Ebre).
 
A més, s'hi podrà trobar un espai informatiu sobre Benvinguts a Pagès, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya que enguany celebra la seva segona edició. Del 3 al 5 de juny, gairebé 250 pagesos, ramaders i pescadors d'arreu de Catalunya oferiran visites gratuïtes a les seves explotacions; 200 allotjaments realitzaran ofertes especials per a aquell cap de setmana; i uns 160 restaurants serviran el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat.
 
El Mercat d'Escapades es complementarà amb una sèrie d'activitats adreçades al públic assistent, com moure's en burricleta –bicicleta elèctrica- per un circuit, o pujar al rocòdrom especialment instal·lat per a l'ocasió. També s'organitzaran tallers gratuïts de caràcter experiencial que comprenen des d'un taller de pintura creativa amb elements naturals, fins un taller de música, poesia i maridatge de vi o de cuina d'amanides amb les herbes que ens envolten. I durant tot el cap de setmana s'hi faran actuacions musicals i es podran guanyar diversos premis oferts pels expositors del Mercat amb "La Ruleta del Mercat d'Escapades".
 
A més, el Mercat d'Escapades comptarà també amb una Àrea Gastronòmica on es podran degustar les receptes dels xefs dels hotels gastronòmics i els col·lectius de cuina de Catalunya en forma de tapa. L'espai estarà habilitat especialment per promocionar la gastronomia catalana, ja que Catalunya va ser declarada l'any passat Regió Europea de la Gastronomia 2016.