4/18/2017

Xavier Pallarès: “confiem encetar la nova temporada de bous amb serenitat i que tothom pugui participar lliurement de l’espectacle”

El delegat del Govern, Xavier Pallarès, ha presidit aquest matí el Consell de Direcció de l'Administració Territorial del Govern, en què han fet una valoració de les dades de la temporada de bous de l'any 2016, que s'inicià amb "greus incidents que confiem no es repeteixin i puguem encetar la nova temporada amb serenitat per a què tothom pugui participar lliurement de l'espectacle" – ha destacat. Precisament, la temporada taurina a l'Ebre s'enceta a Aldover en motiu de la festivitat de Sant Jordi, una tradició recupera fa uns anys.


Al mateix temps, el delegat del Govern també ha explicat que "si bé inicialment el dispositiu de seguretat va generar reticències, ara s'ha acceptat per totes les parts, gràcies a la professionalitat del cos dels Mossos, i els resultats són més que positius, tot i això, esperem que el civisme de tothom permeti que aquests dispositius no hagin de ser necessaris"


Les Terres de l'Ebre han tancat la temporada de bous 2016 amb un total de 195 dies autoritzats en les 48 festes tradicionals celebrades en 26 municipis ebrencs. Unes xifres lleugerament inferiors a les del 2015, ja que els municipis d'Ascó i Roquetes decidiren no fer bous. Mentre que es manté el nombre de denúncies presentades en relació a tota la temporada, que han estat 10.


Concretament, els municipis de les Terres de l'Ebre, incloses les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD), que van fer bous l'any passat foren 11 al Baix Ebre, 12 al Montsià, 3 a la Terra Alta i cap a la Ribera d'Ebre (*dades en doc. adjunts).


D'altra banda, el delegat del Govern també ha destacat l'aprovació avui per part de l'executiu el Programa per posar en funcionament la seu corporativa a Tortosa de l'Administració de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, que permetrà "sobretot, l'objectiu principal d'aquest nou edifici és facilitar l'accessibilitat, racionalitzar l'administració i millorar l'eficiència en qualsevol dels tràmits que hagi de fer la ciutadania" – ha destacat Xavier Pallarès.

En aquest sentit, el nou edifici, ubicat al costat del Palau Abària, seu de la Delegació Territorial del Govern a les Terres de l'Ebre, a la nova plaça Gerard Vergés de Tortosa, concentrarà els serveis d'atenció a la ciutadania que presten actualment els serveis territorials dels diferents departaments, repartits en 15 locals i oficines diferents.