4/12/2017

Les bandes de Pontevedra i de Puçol s’emporten els primers premis de l’XI Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila de la Sénia’

L'Agrupación Socio-Cultural Banda Artística de Merza (Pontevedra), amb 296,50 punts, s'ha emportat el primer premi de la Secció Primera de l'XI Certamen Internacional de Bandes de música 'Vila de la Sénia', mentre que la Banda de Música del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília de Puçol (València), amb 281,5 punts, s'ha fet amb el Primer Premi de la Secció Segona del Certamen. El concurs, adreçat a bandes no professionals  de fins a 100 músics, s'ha realitzat aquest passat cap de setmana a La Sénia organitzat per l'Agrupació Musical Senienca. El director del certamen Pep Vila ha manifestat que "un any més s'han complert les nostres expectatives, hem tingut una competició molt lluïda en què el jurat ha escollit tenint en compte tant els aspectes tècnics com els interpretatius dels participants. També el públic ha respost massivament".


Dissabte van competir dos bandes en la Secció Segona, en segona posició va quedar la Asociación Banda de Música de la Sierra de Algairén (Saragossa). Diumenge, van competir tres bandes en la Secció Primera, en aquest cas van aconseguir un segon lloc, perquè estaven en un bàrem entre els 230 i els 280 punts, la Banda de Música del Centre Instructiu Musical de Mislata (València), amb 270 punts, i  la Banda de Música de l'Agrupación Musical de Beniaján (Múrcia), amb 257 punts. La diferència entre la primera i la segona secció ve donada per la dificultat de les  peces interpretades. Cada banda va haver d'interpretar una peça lliure i una altra establerta per l'organització: per a la 1a Secció, LINCOLNSHIRE POSY de Percy A. Grainger (Ed. Ludwig Music Publishing), i per a la 2a Secció, OBERTURA SENIENCA de José Rafael Pascual Vilaplana. El jurat estava format part tres directors i professors de música: l'alemany Toni Scholl, la madrilenya Silvia Sanz i el castellonenc Salvador Sebastià.

Pel que fa als premis, s'han lliurat 6.000 euros als guanyadors de la Secció Primera i 4.000 euros als de la Secció Segona, juntament amb un trofeu,  així com un diploma acreditatiu de la seua participació a totes les bandes concursants. El concurs compta amb el patrocini de l'Ajuntament de La Sénia, del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de  l'Obra Social La Caixa i amb el suport de diferents entitats locals i del territori.