En portada

Curs d'enologia bàsica a Gandesa

L'Escola Agrària de Gandesa, amb la col·laboració del Celler Herència Altés de Gandesa, organitza el curs Enologia bàsica i tast de vins...

28.4.17

L'Ajuntament de Tortosa aprova el projecte executiu de la nova piscina i complex esportiu

L'Ajuntament de Tortosa ha fet avui l'aprovació inicial, en sessió plenària, del projecte bàsic i executiu de construcció de la nova piscina i complex esportiu, junt al corresponent estudi bàsic de seguretat i salut, i legalització d'instal·lacions. L'acord s'ha adoptat amb els vots favorables de PDECat i ERC, l'abstenció de Movem Tortosa i PP, i el vot en contra de PSC i CUP-AE. Amb aquest acord s'inicia el compte enrera per a l'inici de les obres, que arribarà una vegada finalitzi el període d'exposició pública i s'aprovi el projecte definitivament pel Ple. La previsió és que els treballs de construcció del nou equipament comencin a finals del proper mes de juny.

El projecte, que signen els arquitectes Ferran Bonanza i Òscar José, l'executarà l'empresa Benito Arnó e Hijos SAU per un import de 4.985.466 euros (iva inclòs), després de la seva adjudicació pública el passat 30 de desembre de 2016. El termini d'execució per redactar el projecte i construir la piscina és de 83 setmanes, que es divideixen en dues fases per tal de mantenir en tot moment el servei públic de piscina: la primera, de 15 mesos de durada, per construir la nova piscina, i la segona (4 mesos) per enderrocar l'actual i finalitzar tot el complex d'aigües i esportiu. La fase I preveu l'execució dels dos vasos de piscina, el conjunt de vestidors de grups, tota la zona de serveis comuns: entrada-recepció, vestidors tècnics-àrbitres, graderies, espais de manteniment, magatzem, etc. Una vegada en funcionament la fase I s'inciarà la fase II amb l'enderroc de l'actual piscina coberta, espai que es destinarà a nous vestidors i pistes de pàdel. El conjunt resultant tindrà dues zones clarament diferenciades, la zona d'aigües i la d'activitats dirigides.

L'actuació projectada preveu redefinir completament tota la zona d'aigües de l'Estadi Municipal "Josep Otero" i reordenar els accessos al conjunt de les instal·lacions esportives. L'accés principal continuarà sent des de l'avinguda de l'Estadi, tant per a esportistes com per a públic en general, mitjançant un hall i passeig central que redistribuirà als usuaris i visitants a les diferents instal·lacions esportives del complex (piscina, velòdrom, camp de futbol, pista d'atletisme, pavelló poliesportiu i oficines de Tortosasport).

El nou edifici estarà format per un únic volum de dues plantes que integra tot el programa funcional, amb uns espais interiors que busquen potenciar la transparència i la llum natural. La planta baixa estarà formada per la piscina, vestidors, zona d'spa, a més de la cafeteria, àrea d'administració i atenció al client. Pel que fa a la piscina, el conjunt estarà format per 2 vasos, un de principal de 10 carrers de 20x25 metres, amb una profunditat de 1,80 m, i un altre de complementari de 6x12,50 metres d'una profunditat màxima de 1,20 metres, amb zona humida-wellness en el seu perímetre i circuit d'aigües, bany de vapor, sauna, dutxes bitèrmiques, etc. Dins d'aquest espai hi haurà una zona d'observació situada en un dels extrems de la piscina, amb una graderia amb capacitat per a 240 espectadors. La zona d'aigües estarà connectada a l'exterior a través d'una obertura que donarà a una zona enjardinada. Pel que fa als vestidors, n'hi haurà 6 (4 de grups i 2 de col·lectius), a banda dels d'àrbitres, infermeria i zona de dutxes. Aquests vestidors donaran servei no només als usuaris de la piscina, sinó també als del gimnàs i activitats de la planta superior. La planta baixa es completa amb quatre pistes de pàdel amb espai per instal·lar graderies desmuntables d'una capacitat de fins a 150 seients. A la 1a planta s'ubicarà la zona esportiva, formada per una sala fitness-cardio i tres sales polivalents per a activitats dirigides complementàries, amb visió sobre el volum principal de vasos de piscina. L'edifici en el seu conjunt ocupa una superfíci útil de 6.040 m2.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.