4/24/2017

La Ribera, la Terra Alta i el Priorat demanen millores en la renovació del DNI i en els exàmens del carnet de conduir

Els alcaldes de Móra d'Ebre i Gandesa, Joan Piñol i Carles Luz, respectivament, i els presidents els consells comarcals de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta, Gemma Carim, Joan Carles Garcia i Carles Luz, s'han entrevistat avui amb el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, a les dependències de la Subdelegació del Govern a Tarragona. La trobada ha estat motivada per la reclamació dels representants polítics locals de millores en el servei de renovació dels documents d'identitat i en els exàmens per a l'obtenció del permís de conduir a les tres comarques esmentades.

El subdelegat del govern, acompanyat  del cap de Seguretat Viària i de la directora provincial de Trànsit, ha explicat la situació en què es troben els dos serveis de titularitat estatal en aquesta zona i s'ha compromès a adoptar mesures per a millorar la situació en un termini raonable. Quant a la qüestió dels DNI, Sierra estudiarà una solució que permeti reduir les llistes d'espera de persones d'aquestes comarques en el tràmit de renovació del carnet mitjançant un possible increment dels dies de presència dels equips de la Policia Nacional que es desplacen a Móra, Gandesa i Falset. En el cas de la capital de la Ribera d'Ebre, actualment només es presta el servei de renovació dels documents d'identitat un cop al mes.

Pel que fa a la millora del servei dels exàmens per a l'obtenció dels carnets de conduir, el subdelegat ha explicat als representants municipals i comarcals que la plantilla de catorze examinadors de què disposa Trànsit a la província ha estat durant mesos minvada d'efectius per jubilacions no cobertes. En l'actualitat hi ha dotze examinadors en plantilla i en manquen altres dos, i es confia que en un període de dos o tres mesos la situació es pugui normalitzar amb els estàndards habituals del servei.

La reunió que s'ha celebrat avui va ser sol·licitda fa unes setmanes pels alcaldes dels tres caps de comarca i pels presidents comarcals de la Ribera d'Ebre, el Priorat i la Terra Alta davant les queixes dels veïns i de les autoescoles del territori per uns serveis que presenten mancances en aquestes comarques. A la reunió d'avui, a darrera hora, s'ha absentat per una qüestió sobrevinguda l'alcalde de Falset, Jaume Domènech.