4/19/2017

La nova Biblioteca Delta de l'Ebre de Deltebre s'obre al públic


Biblioteca Deltebre

Avui s'inaugura la nova Biblioteca Delta de l'Ebre a Deltebre (Baix Ebre), que substitueix l'actual equipament del municipi. La nova biblioteca disposa d'una superfície útil de 1.374 m2, i s'ubica a l'antic Centre Cívic, que ha estat remodelat a tal efecte.

 

L'equipament es distribueix en una planta inferior, amb una zona infantil, una àrea de música i imatge i una àrea de diaris i revistes; una planta baixa, on hi ha la zona d'acollida i promoció, una sala polivalent i una àrea de fons general; un altell, on hi ha el fons general, l'espai multimèdia i el fons juvenil, i una planta superior en què s'ubica la zona de treball intern, el despatx de direcció, i les sales per a formació i reunions.

 

El cost de l'equipament ha estat de 974.718 euros, dels quals el Departament de Cultura n'ha aportat 509.952 euros per al projecte executiu, la construcció, el mobiliari i la senyalització. L'Ajuntament de  Deltebre ha aportat 290.300 euros i la Diputació de  Tarragona, 174.465 euros.

 

La biblioteca és de titularitat municipal, està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC) i rep el suport de la Central de Biblioteques de Terres de l'Ebre. La directora de la biblioteca és Neus Bertomeu Sabaté.

 

La fins ara biblioteca de Deltebre va ser creada amb el suport de la Generalitat de Catalunya l'any 1986 a la primera planta de l'edifici del Parc Natural del Delta de l'Ebre, que ocupava un espai de 209 m2.