4/05/2017

La Biennal de Corbera d'Ebre, dedicada enguany als refugiats

L'Associació del Poble Vell de Corbera d'Ebre organitza la quinta edició de la Biennal de Corbera d'Ebre - Drets Humans, dedicada enguany als articles 9 i 14 de la Declaració Universal dels Drets Humans de l'any 1948. Aquests dos articles versen sobre el dret que té qualsevol persona a viure en el seu propi país, i en el cas de que no fos així, el dret de ser acollida en un altre. La V biennal vol denunciar "totes les ignomínies que per aquest motiu han patit multitud de persones al llarg del temps i que encara avui en dia són vigents".

En aquesta ocasió participen a la mostra artística més d'una quarantena d'artistes de diferents llocs del món, tots ells amb un objectiu comú: denunciar a través de l'art les injustícies que pateixen dia a dia els refugiats. L'Associació del Poble Vell ha volgut solidaritzar-se amb aquestes persones que arriben a Europa, i "denunciar la baixesa ètica i moral de molts dels governs europeus que, malgrat presumir de democràcia, no  representen a una majoria que només vol una vida més digna per a tothom".

Des de l'Associació del Poble Vell de Corbera d'Ebre es vol agrair a la Fundació el Solà de la Fatarella la seva col·laboració en aquesta biennal, cedint els espais expositius de la seva seu per acollir una part de les obres que es presentaran. Els organitzadors agraeixen també a l'Ajuntament de Corbera d'Ebre i al Consell Comarcal de la Terra Alta el seu suport.