4/24/2017

Jané: "Els robatoris amb força a domicili es redueixen prop del 37% a Tortosa"


FOTO

El conseller d'Interior, Jordi Jané, acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha presidit aquesta tarda la Junta Local de Seguretat del municipi.

 

El conseller Jané ha fet una valoració molt positiva del balanç delinqüencial, ha informat que baixen un 2% el total de fets, i que Tortosa es troba 23 punts per sota de la mitjana de Catalunya, amb 42,9 fets per cada 1.000 habitants. "Les dades posen de manifest que es va pel bon camí".

 

Jané ha destacat que, en alguns delictes, la baixada és notable. "És el cas del robatori amb força a domicili, que s'han reduït gairebé un 37%, passant de 95 fets a 60, és a dir, 35 menys".

 

El titular d'Interior ha posat en valor la feina conjunta que estan fent els Mossos d'Esquadra i la Policia Local, i ha dit que "el patrullatge mixte aporta seguretat i prevenció a la ciutat".

 

En aquests sentit, Jané ha afegit que s'ha fet una bona resolució dels fets delictius, ja que es ressolen un 51%. En el cas dels robatoris amb violència, aquesta resolució és del 70%. "A Catalunya tenim un bon nivell de seguretat, malgrat tot no abaixem la guàrdia, no ens donem per satisfets i seguim treballant per reduir encara més els delictes".

 

Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, ha afirmat que "el nivell de coordinació és envejable, i ho he agraït a tots els cossos de seguretat". "L'objectiu és continuar en la mateixa línia i augmentar la resolució de delictes", ha afegit.

 

A la reunió també hi ha assistit el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Pallarès; el director del CAT 112, Federic Adan; el director dels Serveis Territorials d'Interior a les Terres de l'Ebre, Joan Juan; la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Begonya Curto; el comissari en cap de la Regió Policial Terres de l'Ebre, Rafel Comes, i l'inspector cap de la Policia Local de Tortosa, Jesús Fernández.