4/29/2017

El concurs internacional Gilbert & Gaillard reconeix 249 vins i caves de 104 cellers catalans


El director general de l'Incavi i el fundador de Gilbert&Gaillard amb representants dels 6 cellers més puntuats
El concurs internacional de vins Gilbert & Gaillard ha premiat aquest 2017 els vins i caves de 104 cellers catalans. El lliurament de medalles, que va tenir lloc dimecres passat a la seu del Departament d'Agricultura a Barcelona, va ser presidit pel director general de l'Incavi, Salvador Puig, acompanyat del president de l'Associació Vinícola Catalana (AVC), Valentí Roqueta, i la gerent de l'Institut del Cava, Mar Torres. Per part de Gilbert & Gaillard, l'acte va comptar amb la presència del fundador del grup Gilbert & Gaillard, François Gilbert, i l'enòloga i crítica de vins Evelyn Israel.
 
Aquests premis compten amb tres categories diferents: la d'OR+90 punts, en què han obtingut medalla 79 vins i escumosos de 57 cellers, la categoria d'Or, amb 145 vins i escumosos de 92 cellers premiats, i, finalment, la categoria de Plata, en què s'ha concedit medalla a 25 vins i escumosos de 21 cellers. Trobareu la relació completa de tots els premiats en un document adjunt.
 
En el concurs d'enguany, s'han tastat un total de 352 vins i caves corresponents a 106 cellers catalans. A més, els degustadors també han pogut visitar 15 cellers de les diferents DO catalanes.
 
El celler Capçanes ha estat triat com a celler revelació d'aquest any
En el decurs de l'acte, François Gilbert va posar de manifest el dinamisme dels productors catalans, la qualitat dels seus vins, l'especificitat de les diferents DO i l'interès de les nostres varietats autòctones. Finalment, va destacar el celler de Capçanes com a celler revelació d'aquest any i els 6 cellers més puntuats: Perelada, Acústic Celler, Abadal, Gramona, Recaredo i Torres.
 
Catalunya va ser triada per segon any consecutiu pel grup de mitjans de comunicació Gilbert & Gaillard com la regió vitivinícola per al desenvolupament exclusiu de la degustació in situ del seu concurs internacional de vins. Per fer-ho, ha comptat amb l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), i la col·laboració de l'Associació Vinícola Catalana (AVC) i l'Institut del Cava.
 
El grup Gilbert & Gaillard Multimèdia és d'origen francès i compta amb més de 25 anys d'experiència en l'àmbit de la difusió i qualificació del vi; any rere any, organitza les seves degustacions a escala mundial en els 5 continents.
 
El resultat del Concurs Internacional Gilbert & Gaillard Catalunya, els tastos, la visita a les vinyes, els cellers i el territori vitivinícola de les nostres Denominacions d'Origen seran difosos en un reportatge que la Revista Internacional Gilbert & Gaillard dedicarà a Catalunya.
 
D'altra banda, el número d'hivern de la revista va dedicar la portada i el reportatge interior a Catalunya, amb referència a la darrera verema i a les varietats autòctones més representatives.
 
La Revista es distribueix a 22 països d'arreu del món i és la segona de major importància per al mercat de vins, amb 167.000 exemplars distribuïts per cada edició.