4/12/2017

Agents Rurals actuen contra el comerç prohibit de cargol poma a Barcelona


Un dels exemplars de cargol poma intervingut per Agents Rurals
Un dels exemplars de cargol poma intervingut per Agents Rurals
 La implicació del Grup de Suport de Fauna i Flora de Barcelona del Cos d'Agents Rurals, en la lluita contra el comerç prohibit d'espècies exòtiques invasores, ha permès intervenir a l'Àrea Regional de Barcelona un total de 47 cargols pertanyents a la Família Ampullariidae. Amb aquesta intervenció es contribueix a evitar que aquesta espècie, coneguda com a cargol poma,  s'expandeixi entre particulars aficionats a l'aquariofília i  s'assegura que no s'introdueixin al medi natural. Aquesta actuació ha conclòs amb la identificació de tres persones, dos  a Barcelona i  una al Baix Llobregat, que els comercialitzaven.
 
Cal recordar les diverses actuacions que està realitzant el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) contra el cargol poma des de que va ser detectat al Delta de l'Ebre i a la zona arrossera de Pals. Al Delta de l'Ebre és considerada una plaga i s'està portant a terme un pla d'acció per la lluita i eradicació de la plaga.
 
Per aquests motius es demana a la ciutadania que no alliberin al medi natural cap exemplar de cargol poma, atès que pot esdevenir una plaga molt perillosa, per la seva voracitat i resistència a les condicions adverses, que provoca importants pèrdues i danys en les zones arrosseres.
 
Tècnics del Servei de Biodiversitat i Protecció dels Animals de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural han col·laborat amb la identificació dels exemplars intervinguts.