4/20/2017

Acte institucional de celebració del 10è aniversari de l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre

El divendres 28 d'abril, l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (ACRE) portarà a terme l'acte institucional de commemoració del desè aniversari de la posada en funcionament, que es va materialitzar el 24 d'abril de l'any 2007 amb la inauguració oficial.

Per a commemorar l'efemèride, des del centre s'ha encarregat al director Valer Gisbert un espectacle creat especialment per a l'ocasió. Es tracta de 'La Casa  de la memòria', una proposta en què un dels personatges de qui l'ACRE custodia la seva documentació, Artur Bladé i Desumvila, esdevé el fil conductor, i juntament amb elements trencadors i molt visuals, com són la  dansa i les projeccions, farà viatjar als assistents per diverses estances de les instal·lacions. L'espectacle, al qual per qüestions d'espai només es podrà assistir amb invitació, es podrà veure a posteriori a la Fira Litterarum de Móra d'Ebre. Un cop finalitzada la representació es portaran a terme els parlaments institucionals al pati exterior de l'ACRE.

L'acte tindrà lloc el divendres, 28 d'abril de 2017, a les  17.30 hores, a l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (carrer Antoni Gaudí, 23, de Móra d'Ebre). Hi assistiran Ferran Bladé i Pujol, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a les Terres de l'Ebre, Gemma Carim i Gironès, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gerard Mercadé i Pié, director de l'ACRE, i Joan Piñol i Mora, alcalde de Móra d'Ebre.