3/27/2017

Noces d'argent de la mona Micaela

Fotografies de les noces d'argent de la mona Micaela i el mono badaloní de l'anís (Micaela's Silver Wedding) que es van celebrar ahir a Sant Carles de la Ràpita, al matí, i a la tarda, a Amposta amb un Coso Iris des del pont penjant d'Amposta fins a Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre. En la desfilada festiva hi van participar la comparsa de carnaval de l'Associació de Veïns del Grau, la Colla de Gegants, Capgrossos i Diables d'Amposta i el Grup Batukeem, entre altres. La mona anava dalt d'una carrossa acompanyada pel seu "pare", el dissenyador gràfic Òscar Vives, els seus padrins i diverses dames d'honor.


A la plaça de Lo Pati es van instal·lar un escenari on hi van tenir lloc diverses actuacions musicals o performàtiques a càrrec d'alguns dels grups participants en la desfilada, i també d'altres formacions i artistes com l'Escola de Teatre i Circ d'Amposta (Etca), Mamba Pimka, la rondalla dels Alfacs, la soprano Maripau Medina o els bouetes que van fer un elogi a la mona a l'interior de Lo Pati, on hi ha instal·lada, fins al 23 d'abril, una exposició amb les ofrenes que han fet a la mona amb motiu de les noces d'argent una trentena d'artistes de les Terres de l'Ebre, Tarragona i altres punts del país.


S'han fet monedes commemoratives de l'esdeveniment i també mones de xocolata, que es poden adquirir a Lo Pati.

 

Centenars de persones van participar pels carrers d'Amposta i a Lo Pati en aquesta catarsi festiva col·lectiva, impulsada pel Centre d'Art, que té el doble objectiu de donar visibilitat a artistes emergents i al mateix temps apropar l'art a nous públics.