8.3.17

150 alumnes ebrencs participen en el XIII Certamen Infantil i Juvenil de lectura en veu alta


La Fundació Enciclopèdia Catalana amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament i en el marc del pla d'Impuls de la Lectura, tots els cursos escolars convoquen la 13a edició del Certamen Nacional Infantil i Juvenil de lectura en veu alta.

 

Els Serveis Territorials d'Ensenyament, institució organitzadora de la fase classificatòria, acullen els dies 7, 9, 14 i 16 de març, la celebració dels Quarts de Final, en què hi participaran un total de 150 alumnes de 49 centres de les Terres de l'Ebre.

 

L'objectiu d'aquest Certamen és ajudar  els  lectors i lectores en la consolidació de la lectura i amb la dinàmica i la planificació de l'activitat es pretén engrescar l'alumnat a practicar aquesta destresa lectora. En aquest sentit, es treballen diferents habilitats per a esdevenir bons lectors i, al mateix temps, es comparteix un acte comunicatiu de primer ordre.  

 

Les categories són:

 

Grumets vermells: alumnat de Cicle Mitjà (CM) d'Educació Primària

 

Grumets verds: alumnat de Cicle Superior (CS) d'Educació Primària

 

Timoners: alumnat d'Aula d'Acollida de CM/CS d'Educació Primària

 

Corsari: alumnat de 1r i 2n d'ESO

 

Tropa de corsaris: alumnat de 3r i 4t d'ESO

 

Cada  centre escolar hi participa amb un alumne per categoria, excepte la Tropa de Corsaris, que són un grup de 3. Els centres escolars escullen els lectors i lectores que els representen d'una fase prèvia, en què 4500 alumnes i prop de 200 tutors i tutores han estat treballant la lectura en veu alta en el propi centre.

 

Els guanyadors d'aquests quarts de Final passaran a les semifinals que es duran a terme els dies 27 d'abril i 12 de maig a Tarragona; mentre que la Final serà el 30 de maig al Teatre Nacional de Catalunya, on des de les Terres de l'Ebre, tal hi com ha estat en les passades edicions, es preveu comptar amb la representació ebrenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.