En portada

Gandesa promociona els productes de proximitat amb una mercat de quiòmetre zero

Gandesa ha inaugurat avui el IV Mercat de Productes de Proximitat Km 0 en el marc dels actes de "1319 Gandesa", que s'organitz...

15.2.17

Unió de Pagesos alerta de les conseqüències per a la pagesia catalana de l’Acord comercial i financer entre el Canadà i la Unió Europea (CETA) per la manca d’estudis d’impacte

Unió de Pagesos alerta de les conseqüències que pot tenir per a la pagesia catalana l'entrada en vigor de l'Acord comercial i financer entre el Canadà i la Unió Europea (CETA), aprovat avui pel Parlament Europeu, ja que no existeixen estudis d'impacte sobre els efectes de la seva aplicació en el model d'agricultura familiar, com ha reconegut fa pocs dies el mateix comissari d'Agricultura, Phil Hogan. 

El sindicat considera que en la negociació d'aquest acord, que a la pràctica suprimirà els aranzels, no hi ha hagut transparència pública i s'han fet prevaldre els criteris de circulació mercantil transfronterera per sobre de polítiques a favor dels drets econòmics i socials. 

Unió de Pagesos s'oposa als tractats de comerç que suposen una competència deslleial en el mercat europeu respecte als sistemes de producció de la Unió Europea, ja que les exigències de l'actual sistema de producció europeu són les més altes del món. Per al sindicat, els acords en matèria d'agricultura s'han de basar en les normes de l'Organització Mundial del Comerç pel que fa a la demanda de reciprocitat en el mètode de producció agrària dels productes que importa la Unió Europea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.