En portada

Curs d'enologia bàsica a Gandesa

L'Escola Agrària de Gandesa, amb la col·laboració del Celler Herència Altés de Gandesa, organitza el curs Enologia bàsica i tast de vins...

9.2.17

Repsol aporta 24.500 euros per a la prestació del Servei de Transport Adaptat al Baix Ebre

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, i el director de la Unidad de Negocio de Repsol Espanya, Manuel A. González, han signat avui un conveni de col·laboració mitjançant el qual l'empresa energètica aporta 24.500 euros per finançar el Servei de Transport Adaptat (TAD) que presta la institució comarcal. Des de l'any 2011, Repsol col·labora econòmicament cada exercici en aquesta iniciativa assistencial que beneficia més d'un centenar de persones a la comarca.


El TAD és un servei que facilita el transport de persones amb mobilitat reduïda, discapacitades o amb grau de dependència als centres socials d'atenció especialitzada, preferentment de titularitat pública. Actualment 116 persones se'n beneficien d'aquest servei, de les quals un 58% són persones majors de 70 anys en grau de dependència que es desplacen a centres de dia i un 42% són discapacitades menors de 50 anys que assisteixen a centres ocupacionals.

Un cop signat el conveni, Manuel A. González ha remarcat que la companyia Repsol "està compromesa amb la prestació d'aquest servei i volem que vagi endavant. No només beneficiem els usuaris sinó que també els seus familiars. És una ajuda que arriba a molta gent i aquesta és la nostra intenció". 


En nom de la institució i dels usuaris beneficiaris, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre ha agraït la implicació social de Repsol en la prestació d'aquest servei. "Aquesta aportació de Repsol és molt important perquè permet omplir un buit en un servei d'atenció a les persones molt importantíssim que no queda cobert amb el contracte programa que tenim establert amb la Generalitat", ha explicat Daniel Andreu.


Posteriorment, Manuel A. González, acompanyat pel coordinador de Comunicació i Relacions externes de Repsol, i Daniel Andreu, amb els consellers comarcals Maria José Beltrán, Enric Adell i Enric Roig han inspeccionat l'actual flota de vehicles destinats al transport adaptat.

La prestació d'aquest servei és imprescindible per a la majoria dels usuaris i l'aportació econòmica de Repsol és fonamental perquè en garanteix el manteniment. Segons un estudi de satisfacció i qualitat elaborat pel Departament de Serveis a les Persones del Consell Comarcal al 2015, un 63% dels usuaris no podrien desplaçar-se de no existir aquests servei de transport, mentre que un 32% ho podria fer però amb dificultats i un 5% assegura que l'hi és prescindible.


El Servei de Transport Adaptat disposa actualment de sis vehicles  i realitza un total de cinc rutes que atenen les demandes dels usuaris dels diversos municipis del Baix Ebre (a excepció de Tortosa). L'any 2016 el TAD va tenir  116 usuaris, 67 dels quals es van desplaçar a un centre de dia i la resta a tallers ocupacionals. La major part dels usuaris procedien de Roquetes (35), Deltebre (32), l'Aldea (20), Xerta (10), l'Ametlla de Mar (11) i Aldover (6).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.