En portada

Lo Pati inaugurarà dissabte “Llots i Torbes” una exposició que posa de relleu la trajectòria artística de Mari Chordà

Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre està muntant aquests dies la que serà l'exposició més potent de l'any i sens dubte una...

3.2.17

Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Deltebre signen un conveni per impulsar l'embarcador fluvial


El gerent de Ports de la Generalitat  i l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, a l'embarcador de Deltebre.

El gerent de Ports de la Generalitat i l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, a l'embarcador de Deltebre. 


El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes, i l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, han signat avui un conveni de cooperació per potenciar l'ús de l'embarcador de Deltebre (Baix Ebre). L'objectiu és impulsar la façana fluvial de Deltebre i promoure nous usos a l'embarcador que potenciïn el turisme, la pràctica d'esports nàutics i dinamitzin econòmicament el municipi i el territori. Aquest conveni per a l'ús del domini públic tindrà una vigència de 5 anys, prorrogable en períodes de 5 anys, fins a un màxim de 30 anys.

 

L'embarcador de Deltebre és un dels quatre embarcadors fluvials que gestiona Ports de la Generalitat al riu Ebre. Aquesta infraestructura, situada al marge esquerre del riu, es troba a la façana fluvial del municipi entre el passeig Reïnosa i el passeig fluvial i, limita amb el Centre de Tecnificació de la Piragua, l'equipament esportiu municipal per impulsar aquest esport nàutic.

 

El Centre de Tecnificació de la Piragua, juntament amb l'embarcador i el passeig fluvial, són un atractiu turístic i  tenen una forta incidència en el conjunt d'equipaments esportius del municipi. Aprofitant aquestes sinergies, s'ha de  dinamitzar la gestió de l'espai amb criteris d'eficiència i nous usos portuaris que posin en valor la instal·lació i generin un impacte econòmic i ocupació. El gerent de Ports ha dit:"Aquest conveni forma part de la línia estratègica de Ports per impulsar els embarcadors perquè generin activitat i ajudin a impulsar Deltebre i la seva àrea d'influència".

 

Per la seva banda, l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que "una de les prioritats de l'equip de govern és obrir el municipi al riu de manera que s'impulsin totes aquelles activitats esportives i/o d'oci que caminin en aquesta línia i que generin valor afegit en el marc d'un atractiu de primer ordre".

 

Ús de l'embarcador

 

El conveni estableix i regula la relació de cooperació entre Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Deltebre per a l'ús del embarcador. Així, la Generalitat contínua sent titular de la infraestructura i dels serveis prestats com ara, serveis d'amarratge i ús de superfícies, entre d'altres.

 

L'Ajuntament es farà càrrec de la gestió, el manteniment, la conservació, la neteja de la infraestructura, i vetllarà per la vigilància i  la seguretat de les activitats que es desenvolupen dins l'embarcador, així com de les instal·lacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.