En portada

Lo Pati inaugurarà dissabte “Llots i Torbes” una exposició que posa de relleu la trajectòria artística de Mari Chordà

Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre està muntant aquests dies la que serà l'exposició més potent de l'any i sens dubte una...

11.2.17

Més de 150 persones omplen La Llanterna Teatre de Móra d’Ebre amb la 3a Nit de les Muses, dedicada a l’escriptora ebrenca Francesca Aliern

Més de 150 persones han participat aquest divendres en la tercera Nit de les Muses, que organitza la Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre amb l'objectiu d'homenatjar escriptors ebrencs amb una trajectòria literària consolidada, i que en aquesta edició ha estat dedicada a l'escriptora Francesca Aliern. La novel·lista de Xerta, una de les que compta amb més lectors i seguidors de les Terres de l'Ebre, és autora d'obres com Les passions de la Menestrala (2003), Sabó moll (2006) o Cafè de París (2016). L'acte d'homenatge ha comptat amb les actuacions especials de l'actriu Belén Fabra i el director teatral Valer Gisbert, que han fet un tast de l'espectacle literari adaptació de l'obra Les passions de la Menestrala que s'estrenarà a Litterarum, Fira d'Espectacles Literaris 2017.

Durant l'acte hi hagut moltes sorpreses: algunes adreçades al públic, amb imatges inèdites de l'escriptora, altres adreçades a l'escriptora, com la lectura de diversos fragments a càrrec de lectors voluntaris que hi havia entre el públic i grans amics seus, i sorpreses que l'escriptora ha donat als assistents esbrinant el títol i la coberta de la nova novel·la que publicarà pel Sant Jordi d'enguany: Negre estalzí.

«Quan tens el privilegi de fer el que t'agrada, que en el meu cas és escriure, no esperes res a canvi, però un homenatge com aquest em fa sentir molt contenta i orgullosa», ha explicat Francesca Aliern visiblement emocionada. «La Fira del Llibre Ebrenc ha tingut un paper molt important en la promoció de la literatura i els escriptors de les Terres de l'Ebre, i això encara m'enorgulleix més», ha afirmat Aliern, tot destacant que està encantada i li fa moltíssima il·lusió veure com una obra seua acaba convertint-se en un espectacle literari dins de Litterarum, protagonitzada per una gran actriu com és Belén Fabra.

La tercera Nit de les Muses, que ha tingut com a escenari La Llanterna Teatre Municipal de Móra d'Ebre i que ha estat conduïda pel periodista Conrad Duran, amic personal de l'escriptora, ha comptat també amb una important presència de veïns de Xerta, encapçalats pel seu alcalde, Roger Aviñó. L'Ajuntament que presideix, el 2016, va nomenar Francesca Aliern Filla Predilecta de Xerta.

«Com a Fira del Llibre Ebrenc un dels nostres objectius principals és donar suport als escriptors del territori i impulsar la literatura amb nous formats, i pensem que actes com aquest, que barregen emotivitat i reconeixement públic, ajuden a donar-los més visibilitat i notorietat social», apunta Montse Pineda, directora de la Fira del Llibre Ebrenc.

La Fira del Llibre Ebrenc de Móra d'Ebre, impulsora de la Nit de les Muses, està organitzada per l'Ajuntament de Móra d'Ebre, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, l'Institut Ramon Muntaner i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.