En portada

Curs d'enologia bàsica a Gandesa

L'Escola Agrària de Gandesa, amb la col·laboració del Celler Herència Altés de Gandesa, organitza el curs Enologia bàsica i tast de vins...

3.2.17

L'ATC oferirà els seus serveis als contribuents des d'una nova oficina a Tortosa


Reunió del secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, amb l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el delegat del Govern, Xavier Pallarès, sobre el desplegament de l'Agència Tributària de Catalunya a les Terres de l'Ebre
L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) disposarà d'una nova oficina territorial a Tortosa. La nova seu serà una de les quinze que l'ATC obrirà durant els propers mesos arreu de la geografia catalana, en el marc del desplegament territorial de l'Agència. Justament aquest divendres al matí, el vicepresident i conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha inaugurat l'oficina del Barcelonès Nord, al barri del Poble Nou de Barcelona. Aquestes noves oficines territorials se sumaran a les quatre delegacions que l'Agència ja té a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.
Les noves dependències de l'ATC a la capital del Baix Ebre, que s'ubicaran a l'avinguda de Catalunya, número 91, comptaran amb 225,57 m2 i 11 treballadors, que se sumaran a la plantilla de l'ATC.
 
Així ho ha comunicat el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó,  a l'alcalde de la ciutat, Ferran Bel, en una reunió a la qual també ha assistit el delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès.
 
La voluntat del Govern és, d'una banda, implantar un nou model territorial de l'ATC, basat en una xarxa d'oficines pròpies preparades per prestar els mateixos serveis a tots els ciutadans de Catalunya, en especial als de la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre i el Montsià; i, de l'altra, desenvolupar totes les funcions tributàries que li permet l'actual marc competencial i preparar els fonaments de la futura hisenda catalana. Aquestes funcions són: la recaptació executiva dels contribuents que tinguin deutes pendents amb l'Administració -com ara sancions de trànsit o deutes amb els ajuntaments-, i la gestió directa i completa dels impostos cedits -transmissions patrimonials (ITP) i actes jurídics documentats (AJD), i successions i donacions (SD)-, que actualment liquiden, a part de l'ATC, els registradors de la propietat.
 
Els municipis que disposaran d'una d'aquestes catorze noves oficines de l'ATC, a banda de Tortosa, són: Barcelona (per cobrir l'àrea del Barcelonès Nord), Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d'Empordà, Figueres, Reus i la Seu d'Urgell.
 
Local de lloguer
Les dependències on s'ubicaran els nous espais de l'ATC a Tortosa seran ocupades per l'ATC en règim de lloguer per un període mínim de cinc anys, renovables cada any fins a un màxim de 10. La despesa anual prevista per l'arrendament d'aquest espai és de 10.800,24 euros anuals (sense IVA).
L'Agència va seleccionar aquest local després d'un concurs públic per trobar un espai amb bona accessibilitat, que se situés dins la trama urbana i disposés d'espais adequats per al seu ús com a oficines administratives i d'atenció al públic.
 
Pel que fa al calendari, la previsió és que l'oficina pugui obrir les portes l'1 de setembre d'aquest mateix any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.