En portada

Curs d'enologia bàsica a Gandesa

L'Escola Agrària de Gandesa, amb la col·laboració del Celler Herència Altés de Gandesa, organitza el curs Enologia bàsica i tast de vins...

10.2.17

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tortosa reforcen les actuacions cíviques i comunitàries al municipi

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l'Ajuntament de Tortosa han signat aquest matí l'acord de col·laboració en matèria d'activitats cíviques i comunitàries. El director general d'Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, han subscrit aquest marc de cooperació interadministrativa que permetrà actuar coordinadament a l'hora de reforçar l'acció comunitària del municipi.


Amb aquest acord el Departament obre una nova via de col·laboració estable i permanent amb el món local alhora que reconeix el seu pes estratègic en l'acció comunitària. En aquest sentit, es consolida una cooperació entre les administracions orientada a que les accions comunitàries i les relacionades amb el civisme siguin més eficients, sobretot en aquests moments de migradesa de recursos públics. També es reforcen les actuacions de prevenció i inclusió social mitjançant els equipaments cívics i alhora es millora la capacitat d'adaptació de les activitats i serveis d'aquests equipaments als àmbits territorials d'influència i la seva especialització en funció de les necessitats de la població.


En el marc d'aquesta cooperació, es crearà una comissió formada per representants de les dues administracions així com, si és el cas, per representants dels diferents equipaments públics, entitats i associacions. Aquest òrgan s'encarregarà de coordinar la programació de les activitats de caràcter cívic i comunitari que les dues administracions realitzen en els seus equipaments, així com de la creació de grups de treball per tal de desenvolupar propostes d'actuació conjunta d'àmbit cívic i comunitari.


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies té la voluntat d'estendre aquesta col·laboració interadministrativa a d'altres municipis catalans. En aquest sentit, la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària està treballant amb diversos consistoris i té previst signar properament acords amb els ajuntaments de Sabadell, Tàrrega, Granollers i el Vendrell.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.