En portada

Gandesa promociona els productes de proximitat amb una mercat de quiòmetre zero

Gandesa ha inaugurat avui el IV Mercat de Productes de Proximitat Km 0 en el marc dels actes de "1319 Gandesa", que s'organitz...

3.2.17

La consellera Serret anuncia que l'Agència Catalana del Regadiu serà l'autoritat referent al regadiu a Catalunya


FOTO WEB
Un moment de la cloenda de la jornada.
  
"L'ús de l'aigua i el regadiu són estratègics per al país. Hem de regar amb eficiència i amb sostenibilitat per a fer front als grans canvis globals i assegurar una producció que ens garanteix la sobirania alimentària i la sostenibilitat del país". Així ho ha dit la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Serret, que avui ha clos la jornada 'Regi i futur', organitzada per la Comunitat General de Regants dels Canals d'Urgell, a Mollerussa.
 
Serret ha fet referència al Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic presentat aquesta setmana, que descriu l'aigua i l'augment de les temperatures com un dels grans problemes de futur. En aquest sentit, la consellera ha subratllat que "en el conjunt de Catalunya, del consum total de l'aigua un 72% correspon al sector agrari i, per tant, en la política hidrològica del país el sector agroalimentari hi té molt a dir".
 
La consellera ha explicat que des del Departament d'Agricultura s'hi està treballant i ha destacat que el Govern ha aprovat aquesta setmana el Programa de Regadius de Catalunya, que ha d'actualitzar el Pla de Regadius 2008-2020, "ja que estem en un context diferent del que hi havia quan es va aprovar". A més, en el marc d'aquest Programa es desenvoluparà l'Agència Catalana de Regadius. Aquest nou òrgan serà la "màxima autoritat dels regadius al país"; és a dir, el responsable de definir la política de regadius que s'ha de seguir a Catalunya en els propers anys, així com l'execució i seguiment d'aquestes polítiques. La consellera ha remarcat que aquest és un projecte de país que ha de comptar amb el diàleg i corresponsabilitat del sector.
 
Aposta decidida per la modernització
 
La consellera ha destacat "l'aposta decidida d'aquest Departament amb la modernització dels regadius" i ha explicat que dins del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) 2014-2020 es preveu una inversió pública total de 30M€. Una aposta que s'ha concretat amb l'ordre d'ajuts per als anys 2016, 2017 i 2018 a les Comunitats de Regants per a la millora i modernització del regadiu amb un import de 13,3M€, dels quals 2,2M€ corresponen a les col·lectivitats del Canal d'Urgell.
 
Meritxell Serret també ha apuntat que aquest any es continuaran desenvolupament els regadius ja planificats, com ara l'Algerri-Balgueri i els que es vagin programant del Segarra-Garrigues i que s'avançarà en la segona fase del Garrigues Sud.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.