En portada

Lo Pati inaugurarà dissabte “Llots i Torbes” una exposició que posa de relleu la trajectòria artística de Mari Chordà

Lo Pati-Centre d'Art Terres de l'Ebre està muntant aquests dies la que serà l'exposició més potent de l'any i sens dubte una...

14.2.17

Eritja: ‘L’aportació de sediments al Delta és una qüestió de supervivència; hem aconseguit que s’hi posi remei’


La comissió d'Agricultura, Alimentació i  Medi Ambient del Congrés de Diputats ha aprovat aquest migdia la Proposició No de Llei d'Esquerra Republicana de Catalunya que demanava una partida econòmica per fer un projecte pilot de transferència controlada de sediments des de l'embassament de Riba-roja d'Ebre cap a la desembocadura, i la redacció d'un Pla de gestió integral dels sediments de la Conca de l'Ebre.
 
'Si no es realitzen actuacions immediates, a mitjà o curt termini, el Delta de l'Ebre acabarà desapareixent' ha advertit el diputat Xavier Eritja durant la defensa de la iniciativa. La PNL, que ha incorporat dues esmenes de Ciudadanos, ha comptat amb el suport de tots els grups excepte del PP.
 
El diputat Xavier Eritja ha manifestat que 'avui obrim una porta a l'esperança per aquella gent que estimem el Delta de l'Ebre. Hem palesat que hi ha un gran problema amb la gestió dels sediments al Delta i que si volem assegurar la seva supervivència cal actuar de manera immediata. I s'ha acordat que s'hi posi remei'.
 
Eritja ha recordat que, tal com apunten diversos estudis científics, l'objectiu ha de ser el de 'transferir i aportar un volum més gran de sediments cap a la desembocadura i la plana deltaica per poder aturar la regressió de la costa, l'esfondrament i la subsidència dels terrenys deltaics, evitant la seva inundació d'aigua marina'.
 
El diputat republicà ha agraït el suport de la gairebé totalitat de grups parlamentaris  'perquè mostra la voluntat de tots per salvar el Delta de l'Ebre'. Fet que ha contraposat amb l''autoexclussió' del PP, que ja havia rebutjat la moció republicana al Senat.
 
'El govern espanyol ha rebut un mandat molt clar i  vetllarem perquè en els propers pressupostos generals de l'Estat hi hagi una partida per portar a terme aquesta prova pilot de transferència de sediments, i es comenci a redactar el Pla de gestió de sediments', ha afirmat Eritja.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.