En portada

Curs d'enologia bàsica a Gandesa

L'Escola Agrària de Gandesa, amb la col·laboració del Celler Herència Altés de Gandesa, organitza el curs Enologia bàsica i tast de vins...

7.2.17

Agricultura abona 842.289€ per l'execució d'un projecte mediambiental de lluita contra el cargol poma i millora de la biodiversitat al Delta de l'Ebre

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va iniciar el passat divendres, 3 de febrer, el pagament de 842.289,59 euros en concepte d'un ajut concedit l'any passat per a l'execució d'un projecte mediambiental de lluita contra el cargol poma i millora de la biodiversitat al Delta de l'Ebre, en el marc de l'operació del PDR.cat2020 sobre Conservació de la biodiversitat i lluita contra espècies invasores contemplada al Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya.

 
El pagament d'aquest ajut és el primer d'un projecte quinquennal, que del 2015 al 2020, té previst destinar 5M€ a actuacions anuals.
 
La concessió d'aquest ajut, que es va formalitzar mitjançant la signatura d'un primer conveni entre el grup executor del projecte (seleccionat a l'empara de l'Ordre ARP/296/2015), i el DARP, ha permès la realització de diverses actuacions dutes a terme des del 14 d'octubre de 2015 fins al 15 d'octubre de 2016 com ara els tractaments amb aigua de mar, les inversions en aïllaments d'alguns sectors, l'eliminació d'adults i postes de cargol poma i rescat de nàiades, entre moltes altres.
 
L'import d'aquest conveni ha estat cofinançat entre el DARP i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). Així, 389.491,02 euros s'han destinat al pagament de l'encàrrec de gestió realitzat a Forestal Catalana SA, en tant que mitjà propi de la Generalitat de Catalunya, per a l'execució d'una part de les actuacions que contempla el conveni, i els 452.798,57 euros restants s'han distribuït entre els diferents membres del grup que l'any passat executaven actuacions com són la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l'Ebre, la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l'Ebre, i la Societat Espanyola de Ornitologia (SEO Birdlife).
 
Enguany, s'està treballant en la formalització del segon conveni entre el DARP i el grup que ha de permetre continuar lluitant contra aquesta plaga i contribuir a la millora de la biodiversitat del Delta de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.