En portada

Gandesa promociona els productes de proximitat amb una mercat de quiòmetre zero

Gandesa ha inaugurat avui el IV Mercat de Productes de Proximitat Km 0 en el marc dels actes de "1319 Gandesa", que s'organitz...

10.1.17

Móra d'Ebre acollirà una sessió informativa sobre el banc d'ADN per a identificar desapareguts a la Guerra Civil

El proper divendres dia 13, a les 20.00 h, al Centre Cívic La Magdalena, la directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament de la Generalitat presidirà una jornada informativa a Móra d'Ebre amb motiu de la posada en funcionament del Programa d'identificació genètica de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadurafranquista.


L'objectiu principal d'aquest programa és l'establiment de les relacions de parentiu entre les restes òssies exhumades, a través d'un encreuament exhaustiu que permeti identificar les relacions de parentiu entre les restes humanes que es troben en fosses i els familiars de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. Per aquest motiu és necessari que els interessats s'inscriguin en el Cens de familiars de persones desaparegudes i que es personin en un dels centres sanitaris habilitats per la realització dels estudis genètic.


En el cas de les Terres de l'Ebre, l'hospital de Móra d'Ebre, juntament amb el comarcal d'Amposta i el Verge de la Cinta de Tortosa són centres de recollida de les mostres d'extracció del codi genètic dels familiars dels desapareguts. Aquesta extracció és indolora (frotis bucal), totalment gratuïta, i té com a objectiu la constitució d'un banc d'ADN públic.


La xerrada, promoguda per l'Ajuntament de Móra d'Ebre, s'emmarca dins de la campanya de comunicació coordinada i impulsada pel Departament d'Afers Exteriors amb la col·laboració amb el Departament de Salut i el Departament de Justícia.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.