En portada

Gandesa promociona els productes de proximitat amb una mercat de quiòmetre zero

Gandesa ha inaugurat avui el IV Mercat de Productes de Proximitat Km 0 en el marc dels actes de "1319 Gandesa", que s'organitz...

20.1.17

Més de 800 conductors s'examinen per obtenir el certificat d'aptitud professional per al transport de mercaderies i viatgers


TES
Imatge d'arxiu d'una convocatòria del CAP.
El Departament de Territori i Sostenibilitat convoca avui les proves per obtenir el Certificat d'Aptitud Professional (CAP), títol necessari per al transport de mercaderies i viatgers a les vies públiques de la Unió Europea. En aquesta ocasió, s'examinaran 802 persones, 541 de les quals per a l'obtenció del títol de mercaderies i 261 per al de transport de viatgers. Les proves es realitzen sis cops l'any a les demarcacions de Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Terres de l'Ebre.
 
Totes les persones inscrites han rebut una formació inicial de caràcter obligatori en algun dels 489 centres autoritzats per la Direcció General de Transports i Mobilitat a tot Catalunya. La majoria dels cursos de formació inicial s'han realitzat en la modalitat inicial accelerada (de 140 hores) i ara cal que els alumnes acreditin que han assolit els coneixements requerits.
 
Millora de la seguretat en el transport
 
Amb el CAP, que és complementari al permís de conducció de la classe que correspongui, es pretén donar una formació adequada a l'exercici professional, fent especial èmfasi en la  conducció segura i racional,  la prevenció de riscos laborals i el coneixement de la  reglamentació del transport per carretera. El certificat d'aptitud professional té una vigència de cinc anys. Per renovar-lo, els conductors i conductores hauran de realitzar un curs de formació contínua de 35 hores.
 
El nombre d'inscrits per demarcacions i tipus d'examen és:
 
BARCELONA
INSCRITS
 GIRONA
INSCRITS
Mercaderies
302
 Mercaderies
63
Viatgers
161
 Viatgers
7
Ampliació mercaderies
18
 Ampliació Mercaderies
0
Ampliació viatgers
27
 Ampliació viatgers
5
     
LLEIDA
INSCRITS
 TARRAGONA/TORTOSA
INSCRITS
Mercaderies
79
 Mercaderies
77
Viatgers
16
 Viatgers
36
Ampliació Mercaderies
1
 Ampliació Mercaderies
1
Ampliació viatgers
4
 Ampliació Viatgers
5
     
CATALUNYA
INSCRITS
   
Mercaderies
521
   
Viatgers
220
   
Ampliació mercaderies
20
   
Ampliació viatgers
41
   
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.