En portada

Gandesa promociona els productes de proximitat amb una mercat de quiòmetre zero

Gandesa ha inaugurat avui el IV Mercat de Productes de Proximitat Km 0 en el marc dels actes de "1319 Gandesa", que s'organitz...

11.12.16

Vila d’Abadal: “Al CPF hi anem a fer política forestal en majúscules, però cal que hi puguem entrar els cinc membres de la candidatura Consorci Forestal-BOSCAT”

Prop d'un centenar de propietaris forestals han participat aquest dissabte al matí a Vic a l'acte central de la campanya de la candidatura Consorci Forestal-BOSCAT a les eleccions al Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal (CPF), que tindran lloc dissabte vinent dia 17 de desembre. Aquesta llista unitària compta amb el suport d'Unió de Pagesos i Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i és encapçalada pel silvicultor i propietari forestal Josep Maria Vila d'Abadal i Serra.

Precisament ha estat l'Auditori Marià Vila d'Abadal de l'edifici El Sucre l'escenari escollit per a la presentació de la candidatura, que porta per lema Futur per al bosc!. Durant la seva intervenció, el cap de llista ha fet una breu pinzellada de la situació actual del sector, alhora que ha remarcat la importància d'aquesta convocatòria electoral. "Al CPF hi anem a fer política forestal en majúscules" ha afirmat, alhora que ha insistit que "per a fer-ho bé cal que hi puguem entrar els cinc membres de la candidatura Consorci Forestal-BOSCAT". Vila d'Abadal ha posat èmfasi en què "les quatre organitzacions que ens presentem juntes tenim molta força i no podem perdre ni un sol vot", així com que "la política forestal formarà part d'aquest futur país que s'està construint i nosaltres hi hem de ser". Entre alguns dels compromisos de la candidatura amb els electors als quals s'ha referit Vila d'Abadal durant la seva intervenció s'hi troba el de realitzar "trobades amb les associacions forestals cada tres mesos per poder anar treballant conjuntament".

Pel que fa a la resta de parlaments, Manuel Busquet, número 2 de la candidatura, ha lamentat que "la intervenció de l'Administració ha traspassat límits". "Us demano que aneu a votar, ja que en aquestes eleccions ens hi juguem la línia de la política forestal dels propers 5 anys" ha remarcat Busquet, alhora que ha reivindicat que "hem de tornar a ser actors en la gestió de les nostres finques". Per la seva banda, el número 3 de la llista, Josep Rius, ha ressaltat que "no podem ser com una gran reserva i que de la ciutat ens diguin com hem d'actuar els propietaris forestals", i ha reclamat "una major pedagogia entorn de la gestió forestal; sinó, davant d'un incendi o altres catàstrofes, ho perdem tot".

El número 4 de la candidatura, Eduard de Ribot, ha afirmat en el seu torn que "per tal d'aconseguir que el CPF esdevingui la única administració forestal és clau que es promoguin noves línies de treball, es produeixi un augment de les competències i es compti amb un pressupost eficient i estable". De Ribot ha deplorat que "els boscos, que són la principal infraestructura del país, no estan essent una prioritat i no s'hi destinen els recursos que mereixen". Finalment, el número 5, Ramon Bosch, s'ha encarregat de desenvolupar una de les principals temàtiques d'actualitat que afecten els propietaris forestals: l'accés als boscos. "Cal aconseguir que la regularització de l'accés als camins rurals sigui efectiva" ha reivindicat Bosch, qui ha afegit que "la gestió forestal és garantia de benestar i sostenibilitat del territori".

 

Darrera setmana de campanya amb diversos actes territorials

La campanya electoral enfila la darrera setmana amb un acte a Artés (Bages) aquest proper dilluns, a Sant Celoni (Vallès Oriental) i Sabadell (Vallès Occidental) el dimarts, a Gironella (Berguedà) i Gaià (Bages) el dimecres, i a Navata (Alt Empordà) el dijous. Així mateix, el dijous a les 18h tindrà lloc a la seu del Col·legi d'Advocats de Barcelona l'acte final de campanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.