En portada

Gandesa promociona els productes de proximitat amb una mercat de quiòmetre zero

Gandesa ha inaugurat avui el IV Mercat de Productes de Proximitat Km 0 en el marc dels actes de "1319 Gandesa", que s'organitz...

30.12.16

Un total de 400 joves participen al projecte Tardor Jove Saludable a la Terra Alta

Des de l'Oficina Jove del Consell Comarcal de la Terra Alta s'ha dut a terme, durant l'últim trimestre de l'any el projecte Tardor Jove Saludable, amb l'objectiu de reduir les conductes de risc entre els adolescents i potenciar els hàbits de vida saludables, una iniciativa que ha implicat a 400 joves de la comarca.

Una de les principals activitats ha estat la col·laboració amb els centres de secundària de la comarca (Institut Terra Alta de Gandesa i Institut Escola Mare de Déu del Portal de Batea), on s'han dut a terme un seguit de tallers relacionats amb l'àmbit de la salut a tots els cursos d'ESO i s'han representat un total de tres obres de teatre a càrrec de la companyia Teatracció, amb l'objectiu de prevenir el VIH/sida i les infeccions de transmissió sexual, amb els riscos associats al consum de drogues i amb la violència en l'àmbit dels joves i adolescents. Per altra banda, també s'ha dut a terme una sessió de prevenció en el món digital i de bon ús de les pantalles als alumnes de 5è de primària de l'Escola Puig Cavaller de Gandesa.

Mitjançant la col·laboració de l'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal, també s'han desenvolupat diverses sessions sobre com preparar esmorzars saludables en el marc del projecte Un Pas Endavant, que pretén oferir estratègies d'autoatenció i autocura a col·lectius desfavorits.

Les xarxes socials de l'Oficina Jove també han estat protagonistes del projecte Tardor Jove Saludable, amb el concurs Salut i Joves, un qüestionari que consistia en una sèrie de 15 preguntes d'opció dicotòmica amb l'objectiu de desmuntar els mites més arrelats sobre diverses temàtiques de salut juvenil (drogues i addiccions, trastorns de la conducta alimentària, sexualitat...). Entre tots els joves participants es van sortejar unes entrades per al partit de futbol de primera divisió entre el FC Barcelona i el RCD Espanyol.

Per tal de potenciar els hàbits de vida saludables també es va organitzar el 1r Cap de Setmana de l'Esport a la Terra Alta. Entre les activitats desenvolupades, cal destacar la celebració d'un torneig amateur mixt de futbol, classes d'iniciació al pàdel, una calsse magistral d'aquagym i una conferència sobre valors esportius, a càrrec de Pep Marí.

Finalment, per a tancar el projecte i celebrar els dos anys des de l'obertura de l'Oficina Jove de la Terra Alta, es va organitzar una sortida a Port Aventura per Nadal on els joves van gaudir d'una jornada lúdica al parc temàtic tarragoní.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.