En portada

Curs d'enologia bàsica a Gandesa

L'Escola Agrària de Gandesa, amb la col·laboració del Celler Herència Altés de Gandesa, organitza el curs Enologia bàsica i tast de vins...

19.12.16

Protecció Civil de la Generalitat activa l'alerta per forts vents i mala mar a partir d'aquesta tarda al litoral català

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió d'incidències aquesta tarda derivades de l'episodi de fort vent al litoral de Barcelona i Girona. Les afectacions més significatives es poden donar a les zones urbanes del litoral de Barcelona i en especial al front marítim.

 
A més, Protecció Civil de la Generalitat també ha activat en alerta el Pla per Inundacions a Catalunya INUNCAT per la possibilitat que el fort onatge provoqui danys a tot el front marítim aquesta tarda i demà.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu a partir d'aquest migdia l'entrada de vent de component Nord i Est que afectarà les comarques del litoral de Barcelona i Girona. Les zones més afectades per les ratxes de vent intenses seran el front marítim del Barcelonès i Maresme a partir del vespre i matinada.
 
Segons l'SMC, el vent de component Nord i Est també provocarà avui i demà onades superiors als 2,5 metres a tot el litoral català, i podran arribar als 4 metres d'alçada a la meitat nord. A partir de la matinada a l'Alt i Baix Empordà se superaran els 4 metres arribant a màxims de fins a 6 m d'alçada.
 
La situació de risc es pot agreujar també amb les pluges intenses previstes aquesta tarda i vespre a les comarques de Girona i no es descarta que també puguin ser intenses a la costa de Barcelona i nord de Tarragona.
 
A causa del temporal, l'Ajuntament de Barcelona té activat en Alerta el seu pla per estat de la mar.
 
Hores d'ara ja s'estan produint ràfegues fortes de vent en alguns punts del litoral: 75,6 km/h a la bocana sud del Port de Barcelona; 46 km/h a Cabrils (Maresme) i Badalona (Barcelonès); i també fortes onades: 4 metres d'alçada màxima a Barcelona amb una mitjana de 2,5m; i 3 metres d'alçada màxima al Port de Tarragona, amb una mitjana de 2 metres.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana extremar les precaucions en tot el front marítim i en especial a les zones portuàries, espigons i en les activitats que es realitzin prop de la costa. Cal respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu per seguretat.
 
El temporal pot provocar grans onades que poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents. El vent a la façana marítima agreuja el risc de poder caure a l'aigua i ser arrossegats pel temporal de mar.
 
Pel que fa al vent, Protecció Civil recomana especial prudència en la mobilitat i també en la pràctica d'activitats a l'aire lliure en relació al vent. Desistiu de fer l'activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i us podeu posar en perill. En els moments de les ràfegues més intenses cal protegir-se sobretot d'elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Vigileu a les zones arbrades per la possibilitat de caiguda de branques i arbres; i respecteu els tancaments de parcs i jardins.
 
A més, Protecció Civil demana que es fixin bé o retirin els objectes nadalencs que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.