En portada

Gandesa promociona els productes de proximitat amb una mercat de quiòmetre zero

Gandesa ha inaugurat avui el IV Mercat de Productes de Proximitat Km 0 en el marc dels actes de "1319 Gandesa", que s'organitz...

12.12.16

Nova oficina Jove a la Rbera d'Ebre

Els joves de la Ribera d'Ebre ja tenen una Oficina Comarcal on dirigir les seves consultes i demandes El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut i l'Ajuntament de Móra d'Ebre, posen en marxa un nou servei a la comarca: l'Oficina Jove de la Ribera d'Ebre on a partir d'ara atendrà els 3.194 joves riberencs. El nou equipament ha estat inaugurat aquesta tarda per la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, acompanyada de la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim; l'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol; la directora general de Joventut, Marta Vilalta; alcaldes, consellers i regidors de tots els pobles. 

L'Oficina Jove de la Ribera d'Ebre està situada als baixos del Consell Comarcal, en un espai que havia ocupat la sala de plens, a la plaça de Sant Roc de Móra d'Ebre, i que ha estat habilitat recentment per facilitar el contacte i la interacció dels joves de la comarca amb els tècnics comarcals que treballen amb aquest col·lectiu. Amb l'obertura d'aquest espai es resol "un deute amb la Ribera, ja que era una de les cinc comarques catalanes que encara no estava integrada a la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil (XNEJ)", ha reconegut la consellera, que ha animat a les tècniques a continuar desplegant les polítiques del Govern català al territori. I és que "el futur de la nostra comarca passarà per aquesta oficina i per donar eines als nostres joves perquè es puguin quedar a viure i desenvolupar el seu projecte vital als nostres pobles", diu la presidenta comarcal, coincidint amb l'alcalde de Móra d'Ebre de la importància d'oferir "suport als joves". 

Aquest any els serveis comarcals de Joventut han atès 344 veïns de la comarca, que han fet 456 consultes, majoritàriament sobre educació i formació (50% de les consultes), seguides per les de temes relacionats amb el lleure (23%), treball (18%) i habitatge. La resta de consultes han estat en l'àmbit de la salut i esports, cohesió social o turisme. 

Fer xarxa amb tots els Ajuntaments de la comarca 

La nova Oficina Jove acollirà el Punt Jove de la Ribera d'Ebre, el Servei Comarcal de Joventut i el despatx de la tècnica responsable del programa Garantia Juvenil. L'equipament, de 40 metres quadrats, vol ser un espai de referència per als joves de la comarca. Està obert als veïns de 16 a 29 anys, que hi trobaran informació, orientació i assessorament en matèria d'Educació, Salut, Ocupació, Habitatge i Participació. A més, l'Oficina Jove col·laborarà amb tots els ajuntaments de la comarca per arribar al màxim nombre de joves riberencs, i treballarà en xarxa amb els diferents professionals del territori vinculats a aquests àmbits de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris es moderen tots.